Juliennesoep met konijnskrab

Omschrijving

 | soepen | 4 pers

 | ong 30 min

 | 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 stengels selder
  • 8 sprietjes bieslook
  • 2 dl lichte room
  • 1 eidooier
  • 150 g King krab (blik)
  • 1 L visbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 3 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de wortel, het preiwit en de selder in flinterdunne reepjes van enkele mm.
  2. Laat het krabvlees goed uitlekken.
  3. Verhit 2 el. olijfolie in een grote kookpot en stoof de groentereepjes lichtjes.
  4. Overgiet met de visbouillon en laat 10 min. koken.
  5. Klop intussen de eidooier los in de room.
  6. Verhit 1 el. olijfolie in een braadpan en verwarm het krabvlees kort op een hoog vuur.
  7. Neem de soep van het vuur en roer er net voor het opdienen het roommengsel onder.
  8. Kruid met peper en zout.
  9. Afwerking:
    1. Verdeel de soep over de borden en lepel er een beetje krabvlees over.
    2. ersier elk bord met 2 sprietjes bieslook.
Voedingswaarde
Energie: 249 Kcal Eiwitten: 9,6 gr Vetten: 20,0 gr Koolhydraten: 6,5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email