Juliennesoep met konijnskrab
Omschrijving
| soepen | 4 pers
| ong 30 min
| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 wortel
- 1 prei
- 2 stengels selder
- 8 sprietjes bieslook
- 2 dl lichte room
- 1 eidooier
- 150 g King krab (blik)
- 1 L visbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
- 3 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Snij de wortel, het preiwit en de selder in flinterdunne reepjes van enkele mm.
- Laat het krabvlees goed uitlekken.
- Verhit 2 el. olijfolie in een grote kookpot en stoof de groentereepjes lichtjes.
- Overgiet met de visbouillon en laat 10 min. koken.
- Klop intussen de eidooier los in de room.
- Verhit 1 el. olijfolie in een braadpan en verwarm het krabvlees kort op een hoog vuur.
- Neem de soep van het vuur en roer er net voor het opdienen het roommengsel onder.
- Kruid met peper en zout.
- Afwerking:
- Verdeel de soep over de borden en lepel er een beetje krabvlees over.
- ersier elk bord met 2 sprietjes bieslook.
Voedingswaarde
Energie: 249 Kcal | Eiwitten: 9,6 gr | Vetten: 20,0 gr | Koolhydraten: 6,5 gr |