Jachtschotel met gehakt

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| ± 1 uur

| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 750 gr rundergehakt
  • 300 gr ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 grote wortelen
  • 200 gr zuurkool
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon
  • 300 ml slagroom (of kookroom)
  • 2 eidooiers
  • boter om in te vetten
  • 100 gr geraspte oude kaas (of een kaas wat je zelf lekker vindt, ik gebruik graag emmentaler)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C . Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
  2. Verhit een pan met de olie en bak het gehakt rul
  3. Pel de uien en knoflook en snipper deze fijn.
  4. Snij de wortelen in grove stukken en voeg samen met de ui en knoflook toe aan het gehakt.
  5. Bak het geheel 5 min mee zonder te kleuren.
  6. Meng de zuurkool, tomatenpuree en kippenbouillon er doorheen en breng het geheel aan de kook.
  7. Draai het vuur laag en laat het 20 min sudderen.
  8. Voeg de slagroom toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en haal de pan van het vuur.
  9. Zeef het vocht uit het gehakt, voeg het vocht toe aan de gekookte aardappelen en stamp het geheel fijn.
  10. Voeg de eidooiers toe en roer het geheel tot een gladde puree
  11. Vet een ovenschaal in met boter en leg hier een laag puree in.
  12. Verdeel het groente- en vleesmengsel over de laag puree en bedek het geheel met een 2e laag puree.
  13. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en schuif het 25 in de oven
Tip:
  1. Laat het geheel een nacht afkoelen in de koelkast
  2. Warm de volgende dag 15-20 min op in de oven op 175 °C
  3. Hiermee wordt je gerecht nog smaakvoller en is het beter te snijden
  4. Serveer de jachtschotel met een frisse salade

Categorieën