Jachtschotel met gehakt
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 1 uur
| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 750 gr kruimige aardappelen
- 3 el olijfolie
- 750 gr rundergehakt
- 300 gr ui
- 5 teentjes knoflook
- 4 grote wortelen
- 200 gr zuurkool
- 2 el tomatenpuree
- 400 ml kippenbouillon
- 300 ml slagroom (of kookroom)
- 2 eidooiers
- boter om in te vetten
- 100 gr geraspte oude kaas (of een kaas wat je zelf lekker vindt, ik gebruik graag emmentaler)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C . Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
- Verhit een pan met de olie en bak het gehakt rul
- Pel de uien en knoflook en snipper deze fijn.
- Snij de wortelen in grove stukken en voeg samen met de ui en knoflook toe aan het gehakt.
- Bak het geheel 5 min mee zonder te kleuren.
- Meng de zuurkool, tomatenpuree en kippenbouillon er doorheen en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat het 20 min sudderen.
- Voeg de slagroom toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en haal de pan van het vuur.
- Zeef het vocht uit het gehakt, voeg het vocht toe aan de gekookte aardappelen en stamp het geheel fijn.
- Voeg de eidooiers toe en roer het geheel tot een gladde puree
- Vet een ovenschaal in met boter en leg hier een laag puree in.
- Verdeel het groente- en vleesmengsel over de laag puree en bedek het geheel met een 2e laag puree.
- Bestrooi het geheel met geraspte kaas en schuif het 25 in de oven
Tip:
- Laat het geheel een nacht afkoelen in de koelkast
- Warm de volgende dag 15-20 min op in de oven op 175 °C
- Hiermee wordt je gerecht nog smaakvoller en is het beter te snijden
- Serveer de jachtschotel met een frisse salade