Jachtschotel met gehakt

Omschrijving

rund | hoofdgerecht | 4 personen

tijd | ong 1 uur

bron | 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst

Ingrediënten

  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 750 gr rundergehakt
  • 300 gr ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 grote wortelen
  • 200 gr zuurkool
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon
  • 300 ml slagroom (of kookroom)
  • 2 eidooiers
  • boter om in te vetten
  • 100 gr geraspte oude kaas (of een kaas wat je zelf lekker vindt, ik gebruik graag emmentaler)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C . Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
  2. Verhit een pan met de olie en bak het gehakt rul
  3. Pel de uien en knoflook en snipper deze fijn.
  4. Snij de wortelen in grove stukken en voeg samen met de ui en knoflook toe aan het gehakt.
  5. Bak het geheel 5 min mee zonder te kleuren.
  6. Meng de zuurkool, tomatenpuree en kippenbouillon er doorheen en breng het geheel aan de kook.
  7. Draai het vuur laag en laat het 20 min sudderen.
  8. Voeg de slagroom toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en haal de pan van het vuur.
  9. Zeef het vocht uit het gehakt, voeg het vocht toe aan de gekookte aardappelen en stamp het geheel fijn.
  10. Voeg de eidooiers toe en roer het geheel tot een gladde puree
  11. Vet een ovenschaal in met boter en leg hier een laag puree in.
  12. Verdeel het groente- en vleesmengsel over de laag puree en bedek het geheel met een 2e laag puree.
  13. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en schuif het 25 in in de oven

Tip: 

Laat het geheel een nacht afkoelen in de koelkast en warm de volgden dag 15-20 min op in de oven op 175 °C
Dat maakt het nog smaakvoller en makkelijker te snijden
Serveer de jachtschotel met een frisse salade

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten