Spaghettisaus "Al Ragú"

Typisch Italiaanse spaghettisaus

Omschrijving

| Sausen/ bij vlees/ pasta/ 4 pers

| meer dan 60 min

| 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 g gehakt van rund en varken
  • 100 g pancetta (soort rauwe ham)
  • 2 stengels selder
  • 1 wortel
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g hele gepelde tomaten (blik)
  • 1.5 dl rode wijn
  • 2 el. olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • peper

Bereiding

Voorbereiding (10 min)

–  Snipper de pancetta fijn.
–  Snij de wortel en de selder in blokjes van 1/2 cm.
–  Snipper de ui en het knoflook fijn.
–  Hak de platte peterselie.

Bereiding (1:15u)
  1. Verwarm de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
  2. Voeg de blokjes wortel en selder toe en stoof enkele min. al roerend.
  3. Laat de pancetta even meestoven en voeg daarna het gehakt toe.
  4. Laat het 10 min. bakken en prak fijn met een vork.
  5. Giet de gepelde tomaten en de wijn in de kookpot en voeg de rozemarijn en de laurier toe.
  6. Laat minstens een uur afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  7. Kruid met peper. Voeg op het einde de platte peterselie toe.
  8. Tip: deze saus is nog lekkerder als u ze een dag op voorhand klaarmaakt.

 

Voedingswaarde
Energie: 527 Kcal Eiwitten: 31,5gr Vetten: 36,6 gr Koolhydraten: 12,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email