Italiaans breekbrood, heerlijk...
Een heerlijk hartig breekbrood voor Pasen of andere feestelijke aangelegenheden. Heerlijk om te dippen of bij de soep.Omschrijving
| broden/ ± 30 bolletjes
| voorbereiding; 30 min/ rijzen 30 min/ bakken 20 min
| Gezien op internet, Max Vandaag
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor het brood
- 320 gram volle melk
- 25 gram verse bakkersgist, of 10 gr droge gist
- 25 gram witte basterdsuiker
- 500 gram bloem (zelf gebruikte ik 1/2 patentbloem en 1/2 volkoren meel)
- 10 gram zout
- 50 gram ongezouten roomboter
- 125 gram geraspte Parmezaanse kaas
Voor de kruidenolie
- 4 el verse Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 110 milliliter olijfolie
- 1 thl zout
Bereiding
- Verwarm de melk een beetje in een pannetje.
- Los de gist met de suiker op in de melk.
- Breng de bloem en het zout in een kom en voeg de melk met de opgeloste gist toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Kneed door en voeg de boter er in delen aan toe.
- Kneed door tot een soepel deeg.
- Kneed de kaas erdoor.
- Laat 10 minuten rusten.
- Hak de kruiden en pel en hak de knoflook.
- Voeg de olie en het zout toe en meng alles goed door.
- Maak een lange rol van het deeg en snij het in ongeveer 30 kleine stukjes.
- Bol elk stukje op.
- Dip de bolletjes deeg in de olie en leg ze naast elkaar in een ingevette springvorm van ± 24 of 26 cm Ø.
- Laat circa 30 minuten rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Bak het brood in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Heerlijk, geniet ervan…