Italiaans Breekbrood

Een heerlijk hartig breekbrood voor Pasen of andere feestelijke aangelegenheden. Heerlijk om te dippen of bij de soep. Geniet ervan

Omschrijving

|broden/ ong 30 bolletjes

| voorbereiding; 30 min/ rijzen 30 min/ bakken 20 min

| Gezien op internet, Max Vandaag

Ingrediënten

Voor het brood

  • 320 gram volle melk
  • 25 gram verse bakkersgist, of 10 gr droge gist
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 500 gram bloem (zelf gebruikte ik 1/2 patentbloem en 1/2 volkoren meel)
  • 10 gram zout
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram geraspte Parmezaanse kaas

Voor de kruidenolie

  • 4 eetlepels verse Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 110 milliliter olijfolie
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  1. Verwarm de melk een beetje in een pannetje.
  2. Los de gist met de suiker op in de melk.
  3. Breng de bloem en het zout in een kom en voeg de melk met de opgeloste gist toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  4. Kneed door en voeg de boter er in delen aan toe.
  5. Kneed door tot een soepel deeg.
  6. Kneed de kaas erdoor.
  7. Laat 10 minuten rusten.
  8. Hak de kruiden en pel en hak de knoflook.
  9. Voeg de olie en het zout toe en meng alles goed door.
  10. Maak een lange rol van het deeg en snij het in ongeveer 30 kleine stukjes.
  11. Bol elk stukje op.
  12. Dip de bolletjes deeg in de olie en leg ze naast elkaar in een ingevette springvorm van ± 24 of 26 cm Ø.
  13. Laat circa 30 minuten rijzen.
  14. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  15. Bak het brood in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Heerlijk, geniet ervan