Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Italiaans breekbrood (2) | mijn receptenbundel

Italiaans breekbrood, een andere versie, maar wel zo lekker...

Omschrijving

| bakkerij/ broden/ goed voor ruim 8 a 10 pers

| deeg 20 min/ 2 x 40 a 45 min rijzen/ bakken 15 min

| gevonden op internet en een beetje van mijzelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 gram patentbloem
  • 120 ml melk
  • 120 ml water
  • 7 gram gedroogde (instant) gist
  • 10 gram suiker
  • 60 ml olijfolie
  • 7 gram zout
  • 5 zongedroogde tomaatjes (of cranberries)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • geraspte kaas (naar keuze, wij houden van de smaak Emmentaler)

Bereiding

voorbereiding (deeg maken)
  1. Verwarm de melk en het water samen tot deze handwarm is. Voeg hier de suiker en de gist bij.
  2. Zet dit even weg. De gist kan nu actief worden.
  3. Doe de bloem in een grote kom. Doe het zout en 40 ml van de olijfolie hierbij.
  4. Voeg ook de melk met gist en suiker toe.
  5. Mix dit kort zodat het een geheel wordt.
  6. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de knoflook in hele kleine stukjes. Voeg deze toe aan het deeg, samen met de Italiaanse kruiden.
  7. Kneed het geheel nog ongeveer 10 minuten goed door. Hierdoor wordt het deeg elastisch.
  8. Doe de overgebleven 20 ml olijfolie in een schaaltje en zet apart.
  9. Een grote glazen kom lichtjes invetten met wat olie (om plakken te voorkomen)
  10. Laat het deeg voor ongeveer 45 min rijzen.

vervolg, deel 2

  1. Gooi je deegbal op een met bloem bestrooid aanrecht en kneed nog eel even goed door.
  2. Verdeel het deeg in ongeveer 40 kleine bolletjes deeg.
  3. Verdeel de bolletjes deeg over een bakplaat of springvorm. Ik koos voor een springvorm van 24 cm doorsnede omdat je dan een mooi rond brood krijgt.
  4. Laat je broodbolletjes (in je springvorm) nog eens 45 min rijzenoven
  5. Oven voorverwarmen op 220 °C
  6. Bestrijk het brood met de overgebleven olijfolie en bestrooi het vervolgens met wat geraspte kaas. Ik koos voor Emmentaler kaas, je kan ook kiezen voor de Italiaans Parmezaanse kaas.
  7. Bak het breekbrood voor ongeveer 15 minuten op 220 graden.
  8. Laat afkoelen en uiteindelijk, Genieten, Eet smakelijk

Categorieën