Irse varkensmignonetten met zoet witloof
Omschrijving
Hoofdgerecht | varkensvlees | 4 pers
Bereidingstijd: 10+ 25 min
Bron: 2015.01.28 – Okay folder, Voordeel Festival
Ingrediënten:
- 4 varkensmignonetten
- 10 stronken witlof
- Fijngesneden peterselie
- 800 gr aardappelen
- 3 el zure room
- 2 el boter
- 1 eidooier
- 3 el vloeibare honing
- 2 el balsamico azijn
- Nootmuskaaat, p&z
Bereiding:
- Verwijder de harde kern uit de witlofstronken
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
- Kook de aardappelen in 20 min gaar in lichtgezouten water en giet af.
- Voeg de zure room en de eidooier toe en prueer.
- Kruid met nootmuskaat, p&z en roer er de peterselie onder
- Smelt in tussen 1 el boter in een pan en bak het witlof aan alle kanten goudbrui.
- Kruid met p&z. Lepel er de honing en de balsamico azijn over en laat nog 5 min afgedekt stoven op een zacht vuurtje
- Smelt 1 el boter in een braadpan.
- Dep het vlees, kruid met p&z en bak 5 min aan elke kant.
- Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
- Giet 1.5 dl water in d epan en maak de braadresten los met een vork.
- Laat even inkoken tot een vleessausje