Varkensmignonetten

Irse varkensmignonetten met zoet witloof

Omschrijving

Hoofdgerecht | varkensvlees | 4 pers
Bereidingstijd: 10+ 25 min
Bron: 2015.01.28 – Okay folder, Voordeel Festival

Ingrediënten:

  • 4 varkensmignonetten
  • 10 stronken witlof
  • Fijngesneden peterselie
  • 800 gr aardappelen
  • 3 el zure room
  • 2 el boter
  • 1 eidooier
  • 3 el vloeibare honing
  • 2 el balsamico azijn
  • Nootmuskaaat, p&z

Bereiding:

  1. Verwijder de harde kern uit de witlofstronken
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
  3. Kook de aardappelen in 20 min gaar in lichtgezouten water en giet af.
  4. Voeg de zure room en de eidooier toe en prueer.
  5. Kruid met nootmuskaat, p&z en roer er de peterselie onder
  6. Smelt in tussen 1 el boter in een pan en bak het witlof aan alle kanten goudbrui.
  7. Kruid met p&z. Lepel er de honing en de balsamico azijn over en laat nog 5 min afgedekt stoven op een zacht vuurtje
  8. Smelt 1 el boter in een braadpan.
  9. Dep het vlees, kruid met p&z en bak 5 min aan elke kant.
  10. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  11. Giet 1.5 dl water in d epan en maak de braadresten los met een vork.
  12. Laat even inkoken tot een vleessausje

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten