Irse Varkensmignonettes met zoet witloof

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 10 + 25 min

| 2015.01.28 – Okay folder, Voordeel Festival

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Varkensmignonettes
  • 10 stronken witlof
  • Fijngesneden peterselie
  • 800 gr aardappelen
  • 3 el zure room
  • 2 el boter
  • 1 eidooier
  • 3 el vloeibare honing
  • 2 el balsamico azijn
  • Nootmuskaat, p&z

Bereiding

  1. Verwijder de harde kern uit de witlofstronken
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
  3. Kook de aardappelen in 20 min gaar in licht gezouten water en giet af.
  4. Voeg de zure room en de eidooier toe en pureer.
  5. Kruid met nootmuskaat, p&z en roer er de peterselie onder
  6. Smelt in tussen 1 el boter in een pan en bak het witlof aan alle kanten goudbrui.
  7. Kruid met p&z. Lepel er de honing en de balsamico azijn over en laat nog 5 min afgedekt stoven op een zacht vuurtje
  8. Smelt 1 el boter in een braadpan.
  9. Dep het vlees, kruid met p&z en bak 5 min aan elke kant.
  10. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  11. Giet 1.5 dl water in de pan en maak de braadresten los met een vork.
  12. Laat even inkoken tot een vleessausje
Drankadvies
Wijn: soorten wijn
Bier: soorten bier
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal Vetten: 31 gr
waarvan verz. vetzuren: 19 gr
Koolhydraten: 42 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 2 gr Natrium: 120 mg

OF

Energie: 200 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email