Irse Varkensmignonettes met zoet witloof
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 10 + 25 min
| 2015.01.28 – Okay folder, Voordeel Festival
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Varkensmignonettes
- 10 stronken witlof
- Fijngesneden peterselie
- 800 gr aardappelen
- 3 el zure room
- 2 el boter
- 1 eidooier
- 3 el vloeibare honing
- 2 el balsamico azijn
- Nootmuskaat, p&z
Bereiding
- Verwijder de harde kern uit de witlofstronken
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken
- Kook de aardappelen in 20 min gaar in licht gezouten water en giet af.
- Voeg de zure room en de eidooier toe en pureer.
- Kruid met nootmuskaat, p&z en roer er de peterselie onder
- Smelt in tussen 1 el boter in een pan en bak het witlof aan alle kanten goudbrui.
- Kruid met p&z. Lepel er de honing en de balsamico azijn over en laat nog 5 min afgedekt stoven op een zacht vuurtje
- Smelt 1 el boter in een braadpan.
- Dep het vlees, kruid met p&z en bak 5 min aan elke kant.
- Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
- Giet 1.5 dl water in de pan en maak de braadresten los met een vork.
- Laat even inkoken tot een vleessausje
Drankadvies
Wijn: | soorten wijn |
Bier: | soorten bier |
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal | Vetten: 31 gr waarvan verz. vetzuren: 19 gr |
Koolhydraten: 42 gr waarvan suikers: 32 gr |
Eiwitten: 9 gr | Vezels: 2 gr | Natrium: 120 mg |
OF
Energie: 200 Kcal | Eiwitten: 4 gr | Vetten: 7 gr | Koolhydraten: 29 gr |