Konijnenbout met bier

In bier gestoofde konijnenbout

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers

| ± 2:15 uur

| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 dl olijfolie
  • 4 konijnenbouten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 flesje Gerardus Blond bier
  • 200 gr gedroogde vruchten
  • Handje basilicum
  • P&z

Bereiding

  1. Verhit een sauspan op hoog vuur. Voeg de olie toe en braad de konijnenbouten aan tot ze kleuren
  2. Maak op smaak met p&z maar blijf wel bakken en regelmatig keren.
  3. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en zet het vuur lager.
  4. Voeg de gedroogde vruchten en de tomatenpuree toe.
  5. Blus het geheel af met bier, totdat het net onder staat.
  6. Breng het geheel aan de kook en doe de deksel op de pan.
  7. Zet het vuur laag en laat het rustig 2 uur pruttelen
  8. Verdeel het vlees over de borden, samen met de gekonfijte vruchten
  9. Maak het af met de saus en wat blaadjes basilicum
  10. Serveertip: serveer dit gerecht met rijst of bv gebakken aardappeltjes
Drankadvies
Wijn: Châteauneuf-du-Pape Tiare Impérlale
Bier:

Categorieën