Konijnenbout met bier
In bier gestoofde konijnenboutOmschrijving
| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers
| ± 2:15 uur
| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 dl olijfolie
- 4 konijnenbouten
- 1 teentje knoflook
- ½ ui
- 1 el tomatenpuree
- 2 flesje Gerardus Blond bier
- 200 gr gedroogde vruchten
- Handje basilicum
- P&z
Bereiding
- Verhit een sauspan op hoog vuur. Voeg de olie toe en braad de konijnenbouten aan tot ze kleuren
- Maak op smaak met p&z maar blijf wel bakken en regelmatig keren.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en zet het vuur lager.
- Voeg de gedroogde vruchten en de tomatenpuree toe.
- Blus het geheel af met bier, totdat het net onder staat.
- Breng het geheel aan de kook en doe de deksel op de pan.
- Zet het vuur laag en laat het rustig 2 uur pruttelen
- Verdeel het vlees over de borden, samen met de gekonfijte vruchten
- Maak het af met de saus en wat blaadjes basilicum
- Serveertip: serveer dit gerecht met rijst of bv gebakken aardappeltjes
Drankadvies
Wijn: | Châteauneuf-du-Pape Tiare Impérlale |
Bier: | — |