Konijnenbout met bier

In bier gestoofde konijnenbout

Omschrijving

 konijn| hoofdgerecht | 4 personen

tijd | 2 uur en 15 min

bron | 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst

Ingrediënten

  • 1 dl olijfolie
  • 4 konijnenbouten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 flesje Gerardus Blond bier
  • 200 gr gedroogde vruchten
  • Handje basilicum
  • P&z

Bereiding

  1. Verhit een sauspan op hoog vuur. Voeg de olie toe en braad de konijnenbouten aan tot ze kleuren
  2. Maak op smaak met p&z maar blijf wel bakken en regelmatig keren.
  3. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en zet het vuur lager.
  4. Voeg de gedroogde vruchten en de tomatenpuree toe.
  5. Blus het geheel af met bier, totdat he tnet onder staat.
  6. Breng het geheel aan de kook en doe d eeksel op de pan.
  7. Zet het vuur laag en laat het rustig 2 uur pruttelen
  8. Verdeel het vlees over de borden, smaen met de gekonfijte vruchten
  9. Maak het af met de saus en wat blaadjes basilicum
  10. Serveertip: serveer dit gerecht met rijst of bv gebakken aardappeltjes

Drankadvies

Wijn: Châteauneuf-du-Pape Tiare Impérlale

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten