Hertenrack met mosterd-pecan korst

feestelijk en succes verzekerd

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| ± 25 min voorbereiden + 20 min oven

| 2018.12 – Allerhande

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Deel a

  • 1 snee wit brood
  • 5 takjes tijm
  • 70 g pecannoten
  • 1 el rinse appelstroop
  • 675 g hertenrack (van de vakslager*)
  • 25 g boter
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 kropjes kropjes baby romainesla
  • 2 el olijfolie

Bereiding

voorbereiding  
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rooster tijdens het voorverwarmen het brood ± 10 min. in de oven.
  3. Ris de naaldjes van de takjes tijm.
  4. Doe het brood, de tijm, noten en stroop in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.
  5. Bestrooi het hertenrack met peper en eventueel zout.
  6. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin.
  7. Neem het uit de pan en bestrijk de bovenkant met de mosterd.
  8. Verdeel de notenpasta erover.
Afbakken in de oven
  1. Vet de ovenschaal in en leg het vlees met het bakvet en de mosterd-pecankorst naar boven in de ovenschaal.
  2. Steek de vleesthermometer in het midden. Zorg dat de thermometer het bot niet raakt.
  3. Bak het vlees in het midden van de oven tot het een kerntemperatuur heeft van 60 °C.
  4. Dit duurt ± 20 min.
  5. Neem het vlees uit de oven en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
  6. Snijd ondertussen de kropjes sla in de lengte in kwarten.
  7. Bestrijk de snijkanten met de olie.
  8. Verhit de grillpan en gril de sla op de snijkanten 4 min.
  9. Keer halverwege.
  10. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  11. Serveer het hertenrack met de sla.
Drankadvies
Wijn: een heerlijke rode bordeaux
Bier:
Voedingswaarde (per portie)
Energie: 400 Kcal Vetten: 24 gr
waarvan verz. vetzuren: 6 gr
Koolhydraten: 8 gr
Eiwitten: 37 gr Vezels: 2 gr Natrium: 160 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email