Hertenrack met mosterd-pecan korst
feestelijk en succes verzekerdOmschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| ± 25 min voorbereiden + 20 min oven
| 2018.12 – Allerhande
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Deel a
- 1 snee wit brood
- 5 takjes tijm
- 70 g pecannoten
- 1 el rinse appelstroop
- 675 g hertenrack (van de vakslager*)
- 25 g boter
- 1 el dijonmosterd
- 2 kropjes kropjes baby romainesla
- 2 el olijfolie
Bereiding
voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rooster tijdens het voorverwarmen het brood ± 10 min. in de oven.
- Ris de naaldjes van de takjes tijm.
- Doe het brood, de tijm, noten en stroop in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.
- Bestrooi het hertenrack met peper en eventueel zout.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin.
- Neem het uit de pan en bestrijk de bovenkant met de mosterd.
- Verdeel de notenpasta erover.
Afbakken in de oven
- Vet de ovenschaal in en leg het vlees met het bakvet en de mosterd-pecankorst naar boven in de ovenschaal.
- Steek de vleesthermometer in het midden. Zorg dat de thermometer het bot niet raakt.
- Bak het vlees in het midden van de oven tot het een kerntemperatuur heeft van 60 °C.
- Dit duurt ± 20 min.
- Neem het vlees uit de oven en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
- Snijd ondertussen de kropjes sla in de lengte in kwarten.
- Bestrijk de snijkanten met de olie.
- Verhit de grillpan en gril de sla op de snijkanten 4 min.
- Keer halverwege.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer het hertenrack met de sla.
Drankadvies
Wijn: | een heerlijke rode bordeaux |
Bier: | — |
Voedingswaarde (per portie)
Energie: 400 Kcal | Vetten: 24 gr waarvan verz. vetzuren: 6 gr |
Koolhydraten: 8 gr |
Eiwitten: 37 gr | Vezels: 2 gr | Natrium: 160 mg |