Hertenkalfgebraad …

Hertenkalfgebraad met spruitjes en portosausje

Omschrijving:

Hoofdgerecht | wild | 4 personen
Bereidingstijd: ong. 40 min
Bron: 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Ingrediënten:

  • 600 g hertenkalf filet (beenhouwerij)
  • 400 g spruiten
  • 1 granaatappel
  • 2 eetl. koude boter (+ 1 eetl. koude boter)
  • 1 eetl. zure room
  • 2 dl wildfond (bokaal)
  • 2 dl rode porto
  • 2 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding:

  • Snij de spruiten in 4 of in 6 stukjes. Kook 5 min. gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en spoel onder koud stromend water.
  • Halveer de granaatappel en breek de helften open, haal de pitjes eruit.

Bereiding:

  1. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het hertenkalf gebraad aan alle kanten goudbruin.
  2. Kruid met peper en zout.
  3. Verlaag het vuur en laat het vlees nog ± 10 min. verder bakken (hert wordt saignant of rosé gegeten).
  4. Draai het gebraad tussendoor eens om.
  5. Verhit onder tussen de olijfolie in een pan en bak de stukjes spruit 3 min.
  6. Roer er de zure room onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
  8. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  9. Blus de pan met de porto en schraap de braadresten los met een houten lepel.
  10. Voeg de wildfond toe en laat 3 min . inkoken op een hevig vuur.
  11. Neem van het vuur en klop er 1 eetl. koude boter in klontjes onder.
  12. Afwerking: snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden.
  13. Lepel er de porto saus over en geef er de spruitjes bij.
  14. Serveer met rösti’s of kroketten.

Drankadvies:

Bier: Gordon Christmas, Kerstbier
Wijn: Museum Real Reserva, D.O. Cigales – Spanje

Voedingswaarde:

  • Energie: 465 kcal
  • Eiwitten: 34.3 g
  • Vetten: 23.1 g
  • Koolhydraten: 16.2 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten