Hertenkalfsgebraad

Hertenkalfgebraad met mosterdsaus en wintergroenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| minder dan 60 min.

| 2013.10.23 – Colruyt inspiratiefolder, wild voor iedereen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g hertenkalfgebraad
  • 500 g vruchtvlees van pompoen (vers of diepvries)
  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui
  • 1 el. boter
  • 1 dl room
  • 1 el. mosterd
  • 2 dl wildfond (bokaal)
  • 4 el. olijfolie
  • 1 klp. tijm (gedroogd)
  • 1 blaadje laurier

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in gelijke stukken.
  2. Snij de pastinaak in gelijke stukken. Snipper de rode ui fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Schik de stukken pastinaak en pompoen samen met de fijngesnipperde rode ui in een ovenschaal.
  5. Breng op smaak met de tijm, de laurier, peper en zout.
  6. Besprenkel met olijfolie en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Smelt intussen de boter in een pan en bak het hertenkalfgebraad aan alle kanten goudbruin.
  8. Kruid met peper en zout.
  9. Leg het gebraad daarna in een andere ovenschaal en zet 15 min. in de oven (samen met de groenten).
  10. Schraap de braadresten in de pan los met wildfond en voeg de mosterd en de room toe.
  11. Kruid de saus met peper en zout en laat 1 à 2 min. inkoken.
  12. Snij het vlees in sneden en verdeel over de borden.
  13. Serveer met de gegrilde groenten en de saus. Geef er kroketten of rösti bij.
  14. Geen wildfond in huis? Vervang hem door 2 dl runderbouillon ½ blokje opgelost in 2 dl heet water.
  15. De saus zal iets minder uitgesproken smaken, maar blijft wel lekker.
  16. Gebruik diepgevroren pompoenblokjes in plaats van verse pompoen.
  17. Voeg ze pas 10 min. na de andere groenten toe in stap 1.
Drankadvies
Wijn: Argento Malbec, Mendoza, Argentinië
Bier: Ciney Bruin, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 496 Kcal Eiwitten: 44,3 gr Vetten: 30,3 gr Koolhydraten: 11,3 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email