Hertenkalfsgebraad
Hertenkalfgebraad met mosterdsaus en wintergroentenOmschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| minder dan 60 min.
| 2013.10.23 – Colruyt inspiratiefolder, wild voor iedereen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g hertenkalfgebraad
- 500 g vruchtvlees van pompoen (vers of diepvries)
- 1 pastinaak
- 1 rode ui
- 1 el. boter
- 1 dl room
- 1 el. mosterd
- 2 dl wildfond (bokaal)
- 4 el. olijfolie
- 1 klp. tijm (gedroogd)
- 1 blaadje laurier
Bereiding
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in gelijke stukken.
- Snij de pastinaak in gelijke stukken. Snipper de rode ui fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schik de stukken pastinaak en pompoen samen met de fijngesnipperde rode ui in een ovenschaal.
- Breng op smaak met de tijm, de laurier, peper en zout.
- Besprenkel met olijfolie en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Smelt intussen de boter in een pan en bak het hertenkalfgebraad aan alle kanten goudbruin.
- Kruid met peper en zout.
- Leg het gebraad daarna in een andere ovenschaal en zet 15 min. in de oven (samen met de groenten).
- Schraap de braadresten in de pan los met wildfond en voeg de mosterd en de room toe.
- Kruid de saus met peper en zout en laat 1 à 2 min. inkoken.
- Snij het vlees in sneden en verdeel over de borden.
- Serveer met de gegrilde groenten en de saus. Geef er kroketten of rösti bij.
- Geen wildfond in huis? Vervang hem door 2 dl runderbouillon ½ blokje opgelost in 2 dl heet water.
- De saus zal iets minder uitgesproken smaken, maar blijft wel lekker.
- Gebruik diepgevroren pompoenblokjes in plaats van verse pompoen.
- Voeg ze pas 10 min. na de andere groenten toe in stap 1.
Drankadvies
Wijn: | Argento Malbec, Mendoza, Argentinië |
Bier: | Ciney Bruin, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 496 Kcal | Eiwitten: 44,3 gr | Vetten: 30,3 gr | Koolhydraten: 11,3 gr |