Hertenkalfsfilet …

Hertenkalffilet met duo van groenten en portosaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers

| ± 20 min

| 2015.12.16 – Okay folder; Smaakvolle feestideeën

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 gr Hertenkalffilet
  • boter
  • p&z
  • 2 sjalotjes
  • ½ dl porto
  • 2 dl wildfond
  • 1 pak miniworteltjes
  • 1 pak mini bloemkooltjes
  • aardappelkroketten

Bereiding

  1. Smelt 1 el boter in een pan en bak de hertenkalffilet aan alle kanten mooi goudbruin
  2. Kruid met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
  3. Zet deze ± 12 min in een op 180 °C voorverwarmde oven
  4. Smelt intussen 1 el boter en stoof de fijngesnipperde sjalotjes glazig aan
  5. Blus af met de porto en laat dit volledig verdampen
  6. Voeg de wildfond toe en laat inkoken tot een gebonden saus
  7. Snij de hertenkalffilet in dunnen sneetjes, bedruppel met de portosaus
  8. Serveer met geglaceerde miniwortelen, minibloemkooltjes en aardappelkroketjes

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email