Hertenkalfsfilet …
Hertenkalffilet met duo van groenten en portosausOmschrijving
| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers
| ± 20 min
| 2015.12.16 – Okay folder; Smaakvolle feestideeën
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 gr Hertenkalffilet
- boter
- p&z
- 2 sjalotjes
- ½ dl porto
- 2 dl wildfond
- 1 pak miniworteltjes
- 1 pak mini bloemkooltjes
- aardappelkroketten
Bereiding
- Smelt 1 el boter in een pan en bak de hertenkalffilet aan alle kanten mooi goudbruin
- Kruid met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
- Zet deze ± 12 min in een op 180 °C voorverwarmde oven
- Smelt intussen 1 el boter en stoof de fijngesnipperde sjalotjes glazig aan
- Blus af met de porto en laat dit volledig verdampen
- Voeg de wildfond toe en laat inkoken tot een gebonden saus
- Snij de hertenkalffilet in dunnen sneetjes, bedruppel met de portosaus
- Serveer met geglaceerde miniwortelen, minibloemkooltjes en aardappelkroketjes