Heldere kippensoep (2)

Omschrijving

 | soepen | kippensoep | 4 pers
 | ong 30 min + 2,5 uur
 | 24Kitchen – Esthee Strooker

Ingrediënten

Kippensoep

  • 1 kipkarkas
  • olijfolie om in te bakken
  • 1kleine knolselderij
  • 1 ui
  • 2 grotewinterpenen
  • 2 preien
  • 2 stengelsbleekselderij
  • 4 blaadjeslaurier
  • 4 takjestijm
  • 100g vermicelli

 Kruidenblokjes

  • 1 bos basilicum
  • 1bos bladpeterselie
  • olijfolie extra vièrge
  • 1 citroen
  • 150ml water
  • P&z

Extra nodig

  • vershoudfolie
  • 2 soeppannen
  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • ijsblokjeszakjes
  • grove rasp

Bereiding

Je kan als hoofdmaaltijd kip bereiden in de oven met een braadzak. Ik zelf gebruikte deze met provencaalse kruiden.
Na deze bereiding kan je de kip scheiden van vlees en karkas. Deze karkas kan nu gebruikt worden voor deze overheerlijke soep

Kippenbouillon

  1. Breng het karkas in een pan met zoveel water zodat het karkas net onder staat aan de kook.
  2. Halveer de knolselderij. Schil en snijd een helft in stukken en bewaar de rest in vershoudfolie in de koelkast. Pel en snijd de ui in stukken.
  3. Snijd twee derde van de winterpenen en prei in stukken.
  4. Snijd de bleekselderij in stukjes.
  5. Voeg de groente, laurier en de kruiden toe aan de pan.
  6. Vouw van een vierkant bakpapier een soort pijltje door steeds de diagonalen punten naar elkaar toe te vouwen.
  7. Snijd dan de breedste kant er af en vouw hem weer open zodat je een rondje hebt. Leg het rondje bakpapier op de bouillon en laat op laag vuur 1,5 tot 2 uur tegen de kook aan trekken.

Kruidenblokjes

  1. Pluk de basilicum en de helft van de peterselie. Bewaar de rest in een diepvrieszakje in de vriezer.
  2. Pureer de kruiden met olijfolie extra vièrge, sap van de citroen en het water zo glad mogelijk.
  3. Zeef het kruidenmengsel en schenk het vocht in ijsblokjeszakjes en bevries ze in circa 2 uur.

 

Kippensoep

  1. Zeef de kippenbouillon en breng de bouillon opnieuw aan de kook.
  2. Snijd de rest van de prei in dunne ringen
  3. Rasp de rest van de wortel op een grove rasp.
  4. Voeg de groenten toe aan de bouillon.
  5. Pluk wat kippenvlees dat nog aan het karkas zit er vanaf en voeg toe aan de soep. Eventueel nog wat stukjes gare kip uit je braadzak die je even fijn snijdt
  6. Voeg de vermicelli toe en 3 kruidenblokjes toe
  7. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  8. Serveren: schep de soep in borden, eet smakelijk

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten