Heilbot met olijven en zuiderse groente linguine

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ pasta/ 4 pers

| minder dan 60 min

| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Groenlandse heilbotfilets (diepvries)
  • 8 pruimtomaten (Prunella)
  • 3 venkelknollen
  • 1 plantje basilicum (vers)
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 230 g groene olijven met citroen
  • 400 g linguine
  • 2 el.. kappertjes
  • 4 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

voorbereiding (langzaam ontdooien + 20 min, bereiding zelf 30 min)
  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Verwijder de pitjes uit de pruimtomaten en snij in grote stukken.
  3. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes.
  4. Snipper de rode ui fijn.
  5. Hak de olijven grof.
  6. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes.
  7. Snipper 4 takjes platte peterselie fijn en hak de rest grof.
  8. Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui glazig.
  9. Voeg de tomaten, de venkel en de fijngesnipperde platte peterselie toe.
  10. Laat 20 min. stoven op een zacht vuur.
  11. Kook intussen de linguine gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  12. Giet af. Kruid de heilbot filets aan beide kanten met zwarte peper en zout.
  13. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin.
  14. Voeg op het einde van de baktijd de uitgelekte kappertjes en de gehakte olijven toe.
  15. Bestrooi met de gehakte platte peterselie en het basilicum.
  16. Kruid met zwarte peper en zout.
  17. Meng de pasta met de groenten en serveer met de gebakken heilbotfilet.
Drankadvies
Wijn: El Coto (wit), D.O.C. Rioja Spanje
Bier: Tempelier, Speciaal bier
Voedingswaarde
Energie: 776 Kcal Eiwitten: 34,3 gr Vetten: 35,5 gr Koolhydraten: 78,6 gr

Categorieën