Heilbot met olijven en zuiderse groente linguine
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ pasta/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Groenlandse heilbotfilets (diepvries)
- 8 pruimtomaten (Prunella)
- 3 venkelknollen
- 1 plantje basilicum (vers)
- 1 plantje platte peterselie
- 1 rode ui
- 230 g groene olijven met citroen
- 400 g linguine
- 2 el.. kappertjes
- 4 el. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
voorbereiding (langzaam ontdooien + 20 min, bereiding zelf 30 min)
- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Verwijder de pitjes uit de pruimtomaten en snij in grote stukken.
- Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes.
- Snipper de rode ui fijn.
- Hak de olijven grof.
- Scheur de blaadjes basilicum in stukjes.
- Snipper 4 takjes platte peterselie fijn en hak de rest grof.
- Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en bak de rode ui glazig.
- Voeg de tomaten, de venkel en de fijngesnipperde platte peterselie toe.
- Laat 20 min. stoven op een zacht vuur.
- Kook intussen de linguine gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Giet af. Kruid de heilbot filets aan beide kanten met zwarte peper en zout.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin.
- Voeg op het einde van de baktijd de uitgelekte kappertjes en de gehakte olijven toe.
- Bestrooi met de gehakte platte peterselie en het basilicum.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Meng de pasta met de groenten en serveer met de gebakken heilbotfilet.
Drankadvies
Wijn: | El Coto (wit), D.O.C. Rioja Spanje |
Bier: | Tempelier, Speciaal bier |
Voedingswaarde
Energie: 776 Kcal | Eiwitten: 34,3 gr | Vetten: 35,5 gr | Koolhydraten: 78,6 gr |