Heerlijke Hete Erwtensoep
Omschrijving
| hoofdgerecht | soepen |4 pers
| ruim een uur tot anderhalf uur
| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
- 2 wortelen
- 1 prei
- 3 takjes peterselie (vers)
- 1 ui
- 100 g geraspte kaas
- 1 ei
- 1 voorgebakken ciabatta
- 350 g groene spliterwt
- 2 eetl. paneermeel
- 1.2 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1.2 L heet water)
- 1 eetl. olijfolie
- 1 blaadje laurier
- paprikapoeder
- peper en zout
Bereiding
- Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze in schijfjes.
- Snij de prei en de ui in grote stukken.
- Doe de peterselie in een glas of kopje en knip fijn met een keukenschaar.
- Doe de spliterwten in een zeef en spoel ze onder koud water.
- Breek het ei in een kommetje en klop het los met een vork.
- Doe het gehakt in een kom en giet er de helft van het losgeklopte ei bij.
- Voeg het paneermeel, peper en zout toe en kneed alles stevig onder elkaar.
- Rol met je handen balletjes van het gehakt.
- Verhit de olijfolie in een kookpan en voeg de ui, de wortelen en de prei toe, laat 5 min. stoven.
- Daarna mogen de spliterwten, het laurierblaadje en de kippenbouillon erbij.
- Laat 30 min. koken op een matig vuur.
- Maak inkepingen in de vorm van een kruis maken in de ciabatta.
- Duw de inkepingen voorzichtig een beetje open en strooi er de geraspte kaas en de peterselie in.
- Kruid met paprikapoeder, peper en zout, zet ongeveer 5 min. onder de ovengrill.
- Als de soep klaar is, mag het laurierblaadje eruit.
- Mix de soep en voeg de balletjes toe.
- Wanneer ze boven komen drijven, zijn ze gaar.
- Afwerking: verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en geef er de ciabatta bij.
Eet smakelijk en geniet