Hazerug met spek en peterselie

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Wild | 4 personen
Bereidingstijd: 60 min (+marinade tijd)
Bron: 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn 
         Filmpje is te zien op: YouTube

Ingrediënten:

  • 2 hazenruggen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 3 laurierblaadjes
  • bosje peterselie
  • 100 gr ontbijtspek
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • olijfolie
  • 50 gr boter
  • zout en versgemalen peper
  • plastic folie

Bereiding:

  1. Snij het vlees van de hazenrug langs het karkas af.
  2. Bestrooi de filets flink met zout. Leg ze vervolgens op een bord en bestrooi nogmaals met zou.
  3. Dek het vlees af met plastic folie.
  4. Zet het bord vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast. U kunt het vlees ook een hele nacht in de koelkast laten staan.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C.
  6. Hak de overgebleven karkassen door de helft. Leg de stukken op een ovenplaat en laat de karkassen 40 minuten roosteren in de oven.
  7. Snij een ui met schil, 2 wortelen en 2 teentjes knoflook in grove stukken.
  8. Doe olie in een hapjespan en doe de grof gesneden groeten erbij .
  9. Samen met de laurierblaadjes en enkele takjes peterselie.
  10. Bak dito op middelhoog vuur kort aan.
  11. voeg 2 volle eetlepels tomatenpuree toe.
  12. Haal de karkassen uit de oven en leg deze bij de groenten in de pan.
  13. Blus het geheel af met 1 dl rode wijn.
  14. Voeg vervolgens water toe totdat de karkassen net onder staan.
  15. Laat het geheel 3,5 uur trekken tot een smaakvolle bouillon
  16. Draai de oven terug naar 70 graden
  17. Haal de hazenrugfilets ui de koelkast.
  18. Hak een bosje peterselie fijn, voeg de stelen bij de bouillon.
  19. Leg 3 plakken ontbijtspek strak naast elkaar en bestrooi met peterselie.
  20. Leg daar de hazenrugfilets horizontaal bovenop en bestrooi ook deze met peterselie
  21. Rol het vlees voorzichtig in het spek.
  22. Dit herhalen bij de andere filets.
  23. Verwarm olie en boter in een pan.
  24. Leg het vlees in de pan en braad dit aan alle kanten aan.
  25. Haal het vlees uit de pan als het goed bruin is gen leg het op een ovenplaatje.
  26. Doe het vlees vervolgens 40 min in de oven op 70 graden.
  27. Zeef de bouillon boven een schoon pannetje en laat het geheel inkoken tot een saus.
  28. Haal het vlees uit de oven en snij het in plakken
  29. Verdeel de plakken hazenrugfilets over de borden en giet voor het serveren de saus over het vlees.