Hazenrug
Hazenrug met spek & peterselieOmschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| 60 min + marinade tijd
| 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn
Filmpje is te zien op: YouTube
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 hazenruggen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortelen
- 3 laurierblaadjes
- bosje peterselie
- 100 gr ontbijtspek
- 2 el tomatenpuree
- 1 dl rode wijn
- olijfolie
- 50 gr boter
- zout en versgemalen peper
- plastic folie
Bereiding
- Snij het vlees van de hazenrug langs het karkas af.
- Bestrooi de filets flink met zout. Leg ze vervolgens op een bord en bestrooi nogmaals met zou.
- Dek het vlees af met plastic folie.
- Zet het bord vervolgens min 4 uur in de koelkast. U kunt het vlees ook een hele nacht in de koelkast laten staan.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Hak de overgebleven karkassen door de helft.
- Leg de stukken op een ovenplaat en laat de karkassen 40 minuten roosteren in de oven.
- Snij een ui met schil, 2 wortelen en 2 teentjes knoflook in grove stukken.
- Doe olie in een hapjespan en doe de grof gesneden groeten erbij .
- Samen met de laurierblaadjes en enkele takjes peterselie.
- Bak dito op middelhoog vuur kort aan.
- voeg 2 volle eetlepels tomatenpuree toe.
- Haal de karkassen uit de oven en leg deze bij de groenten in de pan.
- Blus het geheel af met 1 dl rode wijn.
- Voeg vervolgens water toe totdat de karkassen net onder staan.
- Laat het geheel 3,5 uur trekken tot een smaakvolle bouillon
- Draai de oven terug naar 70 graden
- Haal de hazenrugfilets ui de koelkast.
- Hak een bosje peterselie fijn, voeg de stelen bij de bouillon.
- Leg 3 plakken ontbijtspek strak naast elkaar en bestrooi met peterselie.
- Leg daar de hazenrugfilets horizontaal bovenop en bestrooi ook deze met peterselie
- Rol het vlees voorzichtig in het spek.
- Dit herhalen bij de andere filets.
- Verwarm olie en boter in een pan.
- Leg het vlees in de pan en braad dit aan alle kanten aan.
- Haal het vlees uit de pan als het goed bruin is gen leg het op een ovenplaatje.
- Doe het vlees vervolgens 40 min in de oven op 70 graden.
- Zeef de bouillon boven een schoon pannetje en laat het geheel inkoken tot een saus.
- Haal het vlees uit de oven en snij het in plakken
- Verdeel de plakken hazenrugfilets over de borden en giet voor het serveren de saus over het vlees.