Havermoutmuffins met blauwe bessen

Omschrijving

 cupcake| tussendoortje | 12 a 14 stuks

tijd | 25 min

bron | 2016.08 AH, koken voor Kids

Ingrediënten

  • 200 gr winterpeen (vind ik persoonlijk iets te veel, mijn advies zou zijn 100 gr of zelfs weglaten)
  • 275 gr volkoren meel
  • 1 mespuntje zout
  • 3 thl bakpoeder
  • 1 thl kaneel
  • 150 gr rietsuiker
  • 3 el honing
  • 310 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 80 ml koolzaadolie
  • 150 gr blauwe bessen (vind ik persoonlijk ook iets teveel, de muffins worden heel kleffig, mijn advies zou zijn 100 gr)
  • 75 gr havermout

extra:

  • 12 (a 14) papieren cupcakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 180 C
  2. schil en rasp de winterpeen
  3. meng in een grote kom het meel, zout, bakpoeder, kaneel en de suiker
  4. meng in een andere kom de honig, karnemelk, het ei en de olie tot een gladde massa.
  5. voeg toe aan het meelmengsel en spatel goed door elkaar
  6. roer er voorzichtig de winterpeen doorheen alsook de blauwe bessen en de havermout
  7. schep met een ijslepel het beslag in de cupcakevormpjes
  8. bak de muffins gedurende 25 min in de oven gaar
  9. prik zo nodig met een satéprikker om na te gaan of ze gaar zijn. Komt de satéprikker er droog en schoon uit, dan zijn ze gaar
  10. laat buiten de oven afkoelen, eet smakelijk

Tip: Je kan de muffins in een goed gesloten koektrommel of boterhamzakjes ong 1 week in de koelkast bewaren voor

Voedingswaarde (per muffin)

  • energie: 245 Kcal
  • eiwit: 5 gr
  • vetten: 8 gr  waavan 1 gr verz
  • koolhydraten: 37 gr
  • natrium: 170 mg
  • vezels 4 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten