Havermoutmuffins met blauwe bessen

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 12 stuks

| 25 min

| 2016.08 AH, koken voor Kids

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 gr winterpeen (vind ik persoonlijk iets te veel, mijn advies zou zijn 100 gr of zelfs weglaten)
  • 275 gr volkoren meel
  • 1 mespuntje zout
  • 3 thl bakpoeder
  • 1 thl kaneel
  • 150 gr rietsuiker
  • 3 el honing
  • 310 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 80 ml koolzaadolie
  • 150 gr blauwe bessen (vind ik persoonlijk ook iets teveel, de muffins worden heel kleffig, mijn advies zou zijn 100 gr)
  • 75 gr havermout

Extra nodig:

  • 12 (a 14) papieren cupcakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 180 C
  2. schil en rasp de winterpeen
  3. meng in een grote kom het meel, zout, bakpoeder, kaneel en de suiker
  4. meng in een andere kom de honig, karnemelk, het ei en de olie tot een gladde massa.
  5. voeg toe aan het meelmengsel en spatel goed door elkaar
  6. roer er voorzichtig de winterpeen doorheen alsook de blauwe bessen en de havermout
  7. schep met een ijslepel het beslag in de cupcakevormpjes
  8. bak de muffins gedurende 25 min in de oven gaar
  9. prik zo nodig met een satéprikker om na te gaan of ze gaar zijn. Komt de satéprikker er droog en schoon uit, dan zijn ze gaar
  10. laat buiten de oven afkoelen, eet smakelijk

TIP: je kan de muffins in een goed gesloten koektrommel of boterhamzakjes ± 1 week in de koelkast bewaren

Voedingswaarde (per muffin)
Energie: 245 Kcal Vetten: 8 gr
waarvan verz. vetzuren: 1 gr
Koolhydraten: 37 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 5 gr Vezels: 4 gr Natrium: 170 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email