Omschrijving
Ingrediënten
-
60 g boter
-
100 g suiker
-
100 g bruine basterdsuiker
-
2 eieren
-
1 vanillestokje
-
120 g bloem
-
130 g havermout
-
4 g bakpoeder
-
4 g kaneel
-
6 g zout
-
75 g pecannoten/ ik gebruikte hier geen pecannoten maar cranbarry’s. Aan u de keuze wat je lekker vindt
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 190 ºC en laat de gedroogde cranbarry’s alvast even wellen
-
Klop de zachte boter met de beide soorten suiker rustig en luchtig.
-
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
-
Voeg de eieren en het vanillemerg toe en mix circa 2 minuten door.
-
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout met een garde.
-
Voeg het bloemmengsel toe en draai het tot een glad beslag.
-
Voeg de havermout toe
-
Knijp de cranbarry’s uit en voeg ze toe aan je deegmassa tot alles goed vermengd is.
-
Knijp met een ijsknijper 24 kleine bolletjes van het beslag op een met bakpapier beklede plaat.
-
Bak de koekjes in circa 10 minuten gaar.
NB: Als je ze uit de oven haalt lijkt het of ze nog een wat te zacht zijn, laat ze goed afkoelen en dan komt alles goed
Eet smakelijk