Havermoutkoekjes met cranbarry’s

Omschrijving

 | (klein)gebak | ong 12 a 24 stuks
 | ong 20 min
 | 24Kitchen, Rudolph van Veen

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 100 g suiker
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 120 g bloem
  • 130 g havermout
  • 4 g bakpoeder
  • 4 g kaneel
  • 6 g zout
  • 75 g pecannoten/ ik gebruikte hier geen pecannoten maar cranbarry’s. Aan u de keuze wat je lekker vindt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC en laat de gedroogde cranbarry’s alvast even wellen
  2. Klop de zachte boter met de beide soorten suiker rustig en luchtig.
  3. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  4. Voeg de eieren en het vanillemerg toe en mix circa 2 minuten door.
  5. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout met een garde.
  6. Voeg het bloemmengsel toe en draai het tot een glad beslag.
  7. Voeg de havermout toe
  8. Knijp de cranbarry’s uit en voeg ze toe aan je deegmassa tot alles goed vermengd is.
  9. Knijp met een ijsknijper 24 kleine bolletjes van het beslag op een met bakpapier beklede plaat.
  10. Bak de koekjes in circa 10 minuten gaar.
NB: Als je ze uit de oven haalt lijkt het of ze nog een wat te zacht zijn, laat ze goed afkoelen en dan komt alles goed
Eet smakelijk