Havermout-cranberry-koekjes
Omschrijving
| Bakkerij/ klein gebak/ 12 a 24 stuks
| ongeveer 20 min
| 24Kitchen, Chef: Rudolph van Veen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 60 g boter
- 100 g suiker
- 100 g bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 vanillestokje
- 120 g bloem
- 130 g havermout
- 4 g bakpoeder
- 4 g kaneel
- 6 g zout
- 75 g pecannoten/ ik gebruikte hier geen pecannoten maar cranbarry’s. Aan u de keuze wat je lekker vindt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 ºC en laat de gedroogde cranbarry’s alvast even wellen
- Klop de zachte boter met de beide soorten suiker rustig en luchtig.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Voeg de eieren en het vanillemerg toe en mix circa 2 minuten door.
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout met een garde.
- Voeg het bloemmengsel toe en draai het tot een glad beslag.
- Voeg de havermout toe
- Knijp de cranbarry’s uit en voeg ze toe aan je deegmassa tot alles goed vermengd is.
- Knijp met een ijsknijper 24 kleine bolletjes van het beslag op een met bakpapier beklede plaat.
- Bak de koekjes in circa 10 minuten gaar.
TIP: Als je ze uit de oven haalt lijkt het of ze nog een wat te zacht zijn, laat ze goed afkoelen en dan komt alles goed. Eet smakelijk