Havermoutcake

Havermout bosbessen cake

Omschrijving

| gebak/ 12 pers

| ± 1:30 u

| 2016.01 – Landleven

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 g bosbessen of blauwe bessen (uit de vriezer is prima)
  • 275 g bloem
  • 220 g suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 200 ml volle yoghurt
  • 2 eieren
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 75 g havermoutvlokken plus wat extra ter decoratie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vet een cakeblik in of bekleed het met bakpapier.
  3. Meng in een kleine kom de bosbessen met een eetlepel bloem en schud het mengsel goed om. Dit voorkomt straks dat de bessen naar de bodem van de cake zakken.
  4. Meng in een grote kom de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
  5. Klop in een andere kom de eieren met de yoghurt en de olie een beetje luchtig.
  6. Roer hier nu de ‘droge’ ingrediënten door.
  7. Roer als laatste voorzichtig de bosbessen en de havermoutvlokken erdoor.
  8. Giet het beslag in het cakeblik en bestrooi het met wat extra havermoutvlokken.
  9. Bak de cake gaar in 50 tot 55 minuten of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten