Havermout bosbessen cake
Ingrediënten
- 150 g bosbessen of blauwe bessen (uit de vriezer is prima)
- 275 g bloem
- 220 g suiker
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 200 ml volle yoghurt
- 2 eieren
- 60 ml zonnebloemolie
- 75 g havermoutvlokken plus wat extra ter decoratie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vet een cakeblik in of bekleed het met bakpapier.
- Meng in een kleine kom de bosbessen met een eetlepel bloem en schud het mengsel goed om. Dit voorkomt straks dat de bessen naar de bodem van de cake zakken.
- Meng in een grote kom de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout.
- Klop in een andere kom de eieren met de yoghurt en de olie een beetje luchtig.
- Roer hier nu de ‘droge’ ingrediënten door.
- Roer als laatste voorzichtig de bosbessen en de havermoutvlokken erdoor.
- Giet het beslag in het cakeblik en bestrooi het met wat extra havermoutvlokken.
- Bak de cake gaar in 50 tot 55 minuten of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt.