Hartwafeltjes

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ ± 20 rozetten uit 1 kg 

| 45 min (inclusief bakken)

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

voor 1 kg beslag voor ½ kg beslag met appeltjes
  • 300 gr boter/margarine
  • 300 gr suiker
  • 1 z vanillesuiker
  • 350 gr patent bloem
  • 5 eieren: 3 hele, 2 eiwitten (in sneeuw)
  • 150 gr boter/margarine
  • 150 g suiker
  • 1/2 z vanillesuiker
  • 175 g patent bloem
  • 3 eieren: 2 hele, 1 eiwit (in sneeuw)
  • 350 (150)gr boter/margarine
  • 350 (200)gr suiker
  • 500 (250)gr patent bloem
  • 1 (½ ) z bakpoeder
  • 4 eieren: 2 hele, 2 eiwitten (in sneeuw)
  • 1 ½ (3) appels, fijn gesneden

Bereiding

  1. Boter zacht maken au bain marie (op warm waterbad)
  2. Boter in een beslagkom brengen (bv van een keukenmachine) en samen met de suiker en vanillesuiker luchtig kloppen
  3. Hele eieren één voor één erbij doen en blijven kloppen tot je weer een homogeen beslag hebt
  4. Bloem beetje bij beetje onder blijvend roeren toevoegen
  5. Alle eiwitten stijf in sneeuw kloppen en luchtig onderscheppen
  6. Indien je appeltjes wilt toevoegen: appeltjes raspen of heel fijn snijden en tenslotte onder je beslag voorzichtig mee mengen
  7. Wafelijzer warmen
    1. deeg in het midden van het wafelijzer brengen met 2 lepels
    2. zorg dat je voldoende hebt om alle hartjes goed te vullen
    3. rozet met 5 harjtes voorzichtig uit het ijzer scheppen en laten afkoelen op je aanrecht, keer ze regelmatig om

TIP: 

  • Je kan elk hartje los breken of je serveert een vol rozetje met 5 hartjes
  • Bestrooi met poedersuiker.
  • Eet smakelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email