Omschrijving
| klein gebak | ong 20 rozetten uit 1 kg
| 45 min (inclusief bakken)
| van huis uit meegekregen
Ingrediënten
voor 1 kg beslag:
|
voor 1/2 kg beslag
|
met appeltjes
|
Bereiding
- Boter zacht maken au bain marie (op warm waterbad)
- Boter in een beslagkom brengen (bv van een keukenmachine) en samen met de suiker en vanillesuiker luchtig kloppen
- Hele eieren één voor één erbij doen en blijven kloppen tot je weer een homogeen beslag hebt
- Bloem beetje bij beetje onder blijvend roeren toevoegen
- Alle eiwitten stijf in sneeuw kloppen en luchtig onderscheppen
- Indien je appeltjes wilt toevoegen: appeltjes raspen of heel fijn snijden en tenslotte onder je beslag voorzichtig meemengen
- Wafelijzer warmen
- deeg in het midden van het wafelijzer brengen met 2 lepels
- zorg dat je voldoende hebt om alle hartjes goed te vullen
- rozet met 5 hartjes voorzichtig uit het ijzer scheppen en laten afkoelen op je aanrecht, keer ze regelmatig om
Tip:
Je kan elk hartje los breken of je serveert een vol rozetje met 5 hartjes
Bestrooi met poedersuiker.
Eet smakelijk