Hartwafeltjes

Omschrijving

| klein gebak | ong 20 rozetten uit 1 kg 

 | 45 min (inclusief bakken)

 | van huis uit meegekregen

Ingrediënten

voor 1 kg beslag:

  • 300 gr boter/margarine
  • 300 gr suiker
  • 1 z vanillesuiker
  • 350 gr patent bloem
  • 5 eieren: 3 hele eieren en 2 eiwitten (in sneeuw)
voor 1/2 kg beslag

  • 150 gr boter/margarine
  • 150 g suiker
  • 1/2 z vanillesuiker
  • 175 g patent bloem
  • 3 eieren: 2 hele en 1 eiwit (in sneeuw)
met appeltjes

  • 350 (150)gr boter/margarine
  • 350 (200)gr suiker
  • 500 (250)gr patent bloem
  • 1 (1/2) z bakpoeder
  • 4 eiwitten (4 eieren: 2 hele en 2 eiwitten) in sneeuw
  • 1 1/2 (3) appels, fijn gesneden

Bereiding

  1. Boter zacht maken au bain marie (op warm waterbad)
  2. Boter in een beslagkom brengen (bv van een keukenmachine) en samen met de suiker en vanillesuiker luchtig kloppen
  3. Hele eieren één voor één erbij doen en blijven kloppen tot je weer een homogeen beslag hebt
  4. Bloem beetje bij beetje onder blijvend roeren toevoegen
  5. Alle eiwitten stijf in sneeuw kloppen en luchtig onderscheppen
  6. Indien je appeltjes wilt toevoegen: appeltjes raspen of heel fijn snijden en tenslotte onder je beslag voorzichtig meemengen
  7. Wafelijzer warmen
    • deeg in het midden van het wafelijzer brengen met 2 lepels
    • zorg dat je voldoende hebt om alle hartjes goed te vullen
    • rozet met 5 hartjes voorzichtig uit het ijzer scheppen en laten afkoelen op je aanrecht, keer ze regelmatig om

Tip:

Je kan elk hartje los breken of je serveert een vol rozetje met 5 hartjes
Bestrooi met poedersuiker.
Eet smakelijk

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten