Hartwafeltjes
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ ± 20 rozetten uit 1 kg
| 45 min (inclusief bakken)
| van thuis uit meegekregen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
voor 1 kg beslag | voor ½ kg beslag | met appeltjes |
---|---|---|
|
|
|
Bereiding
- Boter zacht maken au bain marie (op warm waterbad)
- Boter in een beslagkom brengen (bv van een keukenmachine) en samen met de suiker en vanillesuiker luchtig kloppen
- Hele eieren één voor één erbij doen en blijven kloppen tot je weer een homogeen beslag hebt
- Bloem beetje bij beetje onder blijvend roeren toevoegen
- Alle eiwitten stijf in sneeuw kloppen en luchtig onderscheppen
- Indien je appeltjes wilt toevoegen: appeltjes raspen of heel fijn snijden en tenslotte onder je beslag voorzichtig mee mengen
- Wafelijzer warmen
- deeg in het midden van het wafelijzer brengen met 2 lepels
- zorg dat je voldoende hebt om alle hartjes goed te vullen
- rozet met 5 harjtes voorzichtig uit het ijzer scheppen en laten afkoelen op je aanrecht, keer ze regelmatig om
TIP:
- Je kan elk hartje los breken of je serveert een vol rozetje met 5 hartjes
- Bestrooi met poedersuiker.
- Eet smakelijk