Hartige kaaskoekjes met zalmsnippers

Omschrijving

| Aperitiefhapjes/ kaas/ vis/ 20 koekjes

| 35 min

| 2014.11.05 – Colruyt inspiratiefolder. Samen tafelen.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

 

  • 75 g zalmsnippers
  • 100 g koude boter
  • 75 g geraspte kaasmix
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 0.5 kfl. bakpoeder
  • 0.5 kfl. tijm (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Snij de koude boter in kleine blokjes, wrijf ze met uw vingers onder de bloem en het bakpoeder, en kneed tot een grof deeg. 
  3. Klop het ei los en voeg het samen met 2/3 van de kaasmix, de tijm en de zalmsnippers toe aan het deeg.
  4. Kruid met zwarte peper. 
  5. Leg 20 kleine deeghoopjes (Ø 2 cm) op een bakplaat met bakpapier en druk lichtjes aan. 
  6. Verdeel de rest van kaasmix over de hoopjes deeg. 
  7. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. 
  8. Tip: serveer de kaaskoekjes als ze nog lauw zijn.
Drankadvies
Wijn:

Les Lauzes Chardonnay, I.G.P. Pays d’Oc

Bier: Affligem Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 85 Kcal Eiwitten: 2.8 gr Vetten: 5.8 gr Koolhydraten: 5.4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email