Hapje met groenten en ei
Omschrijving
| amusehapjes/ goed voor ong 12 stuks
| paar min
| gevonden op internet
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood
- Klontje boter
- 2 eieren
- Mayonaise
- Peper en zout
- Komkommer
- Radijzen
- Tuinkers
Bereiding
- Smelt een klontje boter in een pan en bak enkele minuten het toastbrood aan beiden kanten.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
- Snijd de korst van het brood en verdeel elk sneetje brood in 4.
- Breng water aan de kook en kook de eieren in 10 minuten hard (beginnen tellen vanaf het moment dat het water terug kookt).
- Giet de eieren af in een vergiet en laat ze schrikken onder koud stromend water.
- Pel de eieren en plet ze met een vork.
- Roer er 1/2 à 1 eetlepel mayonaise door (niet te veel, de mayonaise dient enkel om de eieren wat te binden).
- Kruid met peper en zout.
- Beleg ieder toastje met ei.
- Werk elk aperitiefhapje met ei verder af met komkommer, radijs en tuinkers.