Hamroosjes met gemarineerde meloen

Omschrijving

Amuse | vlees | 12 personen
Bereidingstijd: ong 15 minuten + 30 minuten marineren
Bron: onbekend

Ingrediënten voor 12 personen:

  • ½ zoete meloen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
  • 12 plakjes mooie rauwe ham (bijvoorbeeld Parmaham of Ardennerham)
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Verwijder de zaadjes uit de meloen en steek met een bolletjeslepel (doorsnede 1-2 cm) 12 bolletjes uit het vruchtvlees.
  2. Schep de bolletjes in een kom om met de wijn en munt en laat ze minstens 30 minuten staan.
  3. Vouw de plakjes ham in de lengte losjes dubbel en rol ze dan losjes op tot mooie roosjes.
  4. Zet de hamroosjes op amuselepels of in kleine schaaltjes en leg een meloenbolletje in het midden.
  5. Maal er wat zwarte peper boven.