Hamroosjes met meloen

Hamroosjes met gemarineerde meloen

Omschrijving

| Amuses/ vlees en fruit/ 12 pers

| ± 10 a 15 min voorbereiding/ 30 min marineren

| onbekend

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • ½ zoete meloen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
  • 12 plakjes mooie rauwe ham (bijvoorbeeld Parmaham of Ardennerham)
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verwijder de zaadjes uit de meloen en steek met een bolletjeslepel (doorsnede 1-2 cm) 12 bolletjes uit het vruchtvlees.
  2. Schep de bolletjes in een kom om met de wijn en munt en laat ze minstens 30 minuten staan.
  3. Vouw de plakjes ham in de lengte losjes dubbel en rol ze dan losjes op tot mooie roosjes.
  4. Zet de hamroosjes op amuselepels of in kleine schaaltjes en leg een meloenbolletje in het midden.
  5. Maal er wat zwarte peper boven.

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten