Hamroosjes met gemarineerde meloen
Omschrijving
| Amuses/ vlees en fruit/ 12 pers
| ± 10 a 15 min voorbereiding/ 30 min marineren
| onbekend
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- ½ zoete meloen
- 100 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
- 12 plakjes mooie rauwe ham (bijvoorbeeld Parmaham of Ardennerham)
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Verwijder de zaadjes uit de meloen en steek met een bolletjeslepel (doorsnede 1-2 cm) 12 bolletjes uit het vruchtvlees.
- Schep de bolletjes in een kom om met de wijn en munt en laat ze minstens 30 minuten staan.
- Vouw de plakjes ham in de lengte losjes dubbel en rol ze dan losjes op tot mooie roosjes.
- Zet de hamroosjes op amuselepels of in kleine schaaltjes en leg een meloenbolletje in het midden.
- Maal er wat zwarte peper boven.