Groenteschijf soep

Omschrijving

| soepen | 2 pers

| 25 min

| infokaartje huishoudbeurs 2016

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 groenteschijven 
  • 4 champignons
  • 1 rode paprika
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • sap van 1 sinaasappel
  • 4 dl groentebouillon
  • 7 blaadjes verse koriander
  • 5 blaadjes citroenmelisse
  • 1 teentje knoflook
  • 4 sateprikkers
  • 4 champignons (in flinterdunne plakjes)
  • ½ stengel bosui (in ragfijne plakjes)

Bereiding

  1. Snij de bolle kanten van de groenteschijven, zodat vierkanten ontstaan
  2. Doe de bolle kanten in een kookpan met de champignons en reepjes paprika (2 reepjes zijn voor de garnituur).
  3. Voeg een scheutje olijfolie toe
  4. Breng het geheel op smaak met peper en zout en bak het lichtbruin aan.
  5. Blus af met sinaasappelsap en groentebouillon.
  6. Laat 15 min zachtjes trekken en pureer met de mixer tot een gladde massa
  7. Halveer voor de schijfsaté de vierkante schijven tot  rechthoeken.
  8. Snijd elke rechthoek in drie blokjes.
  9. Meng de blokjes met de citroenmelisse, koriander, knoflook, olijfolie en peper.
  10. Rijg aan elke satéstokje drie blokjes en bak de satés krokant.
  11. Hak de champignons in plakjes en verdeel deze over de soepkommen.
  12. Schenk de soep erover heen .
  13. Bestrooi met ringetjes bosui en leg op de randen van elk soepkom twee stukjes sate-schijfje op

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email