Groenteschijf soep
Omschrijving
| soepen | 2 pers
| 25 min
| infokaartje huishoudbeurs 2016
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 groenteschijven
- 4 champignons
- 1 rode paprika
- scheutje olijfolie
- peper en zout
- sap van 1 sinaasappel
- 4 dl groentebouillon
- 7 blaadjes verse koriander
- 5 blaadjes citroenmelisse
- 1 teentje knoflook
- 4 sateprikkers
- 4 champignons (in flinterdunne plakjes)
- ½ stengel bosui (in ragfijne plakjes)
Bereiding
- Snij de bolle kanten van de groenteschijven, zodat vierkanten ontstaan
- Doe de bolle kanten in een kookpan met de champignons en reepjes paprika (2 reepjes zijn voor de garnituur).
- Voeg een scheutje olijfolie toe
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en bak het lichtbruin aan.
- Blus af met sinaasappelsap en groentebouillon.
- Laat 15 min zachtjes trekken en pureer met de mixer tot een gladde massa
- Halveer voor de schijfsaté de vierkante schijven tot rechthoeken.
- Snijd elke rechthoek in drie blokjes.
- Meng de blokjes met de citroenmelisse, koriander, knoflook, olijfolie en peper.
- Rijg aan elke satéstokje drie blokjes en bak de satés krokant.
- Hak de champignons in plakjes en verdeel deze over de soepkommen.
- Schenk de soep erover heen .
- Bestrooi met ringetjes bosui en leg op de randen van elk soepkom twee stukjes sate-schijfje op