Groentenloempia’s in noedelsoep met oesterzwammen

Omschrijving

 | hoofdgerecht | 4 pers

 | 25 min

 | 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder; Gevarieerd en snel klaar 

Ingrediënten

  • 12 miniloempia’s met groenten (diepvries)
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 broccoli
  • 100 g sojascheuten
  • 1 plantje koriander (vers)
  • 3 cm gember
  • 150 g Chinese eiermie (noedels)
  • 3 el. cashewnoten
  • 1.5 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1.5 L heet water)
  • 4 el. sojasaus
  • 2 el. rijstolie
  • 1 el. droge sherry
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes.
  3. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Schil en rasp de gember.
  5. Breng de bouillon aan de kook in een kookpot en voeg de sojasaus en de sherry toe.
  6. Doe er daarna de reepjes oesterzwam en de broccoliroosjes bij. Laat 5 min. sudderen. 
  7. Hak ondertussen de geroosterde cashewnoten fijn.
  8. Voeg de eiermie en sojascheuten toe aan de soep en laat nog eens 5 min. sudderen tot ze gaar zijn.
  9. Voeg de geraspte gember toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout. 
  10. Verhit ondertussen de rijstolie en bak de diepgevroren miniloempia’s goudbruin en krokant. 
  11. Afwerking: Schep de soep in kommetjes en leg er telkens 3 miniloempia’s op.
  12. Werk af met de gehakte cashewnoten en de blaadjes koriander.

Tip:

Peuter of baby eet mee

  1. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
  2. Snij 20 g oesterzwammen en 50 g broccoli in stukjes. Rasp 1/2 klp. gember.
  3. Breng 3 dl water aan de kook met 1/2 blokje vleesbouillon en 1/2 klp. sojasaus.
  4. Voeg de oesterzwam en broccoli toe en laat 5 min. sudderen.
  5. Voeg 30 g Chinese eiermie en 20 g sojascheuten toe en laat 5 min. verder koken.
  6. Breng op smaak met de gember en peper.
  7. Verhit 1 koffiel. rijstolie in een pan en bak 2 diepgevroren miniloempia’s met groenten. Snij in stukjes.

Drankadvies

Bier: Floreffe blond, Blond abdijbier
Wijn: Verdicchio dei Castelli di Jesi, D.O.C. Classico, Moncaro, Marche – Italië 

Voedingswaarde

  • Energie: 425 kcal
  • Koolhydraten: 50.4 g
  • Eiwitten: 15.5 g
  • Vetten: 17 g