Groente loempia's in noedelsoep met oesterzwammen
Omschrijving
| hoofdgerecht | 4 pers
| 25 min
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder; Gevarieerd en snel klaar
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 12 miniloempia’s met groenten (diepvries)
- 250 g oesterzwammen
- 1 broccoli
- 100 g sojascheuten
- 1 plantje koriander (vers)
- 3 cm gember
- 150 g Chinese eiermie (noedels)
- 3 el. cashewnoten
- 1.5 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1.5 L heet water)
- 4 el. sojasaus
- 2 el. rijstolie
- 1 el. droge sherry
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Schil en rasp de gember.
- Breng de bouillon aan de kook in een kookpot en voeg de sojasaus en de sherry toe.
- Doe er daarna de reepjes oesterzwam en de broccoliroosjes bij. Laat 5 min. sudderen.
- Hak ondertussen de geroosterde cashewnoten fijn.
- Voeg de eiermie en sojascheuten toe aan de soep en laat nog eens 5 min. sudderen tot ze gaar zijn.
- Voeg de geraspte gember toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
- Verhit ondertussen de rijstolie en bak de diepgevroren miniloempia’s goudbruin en krokant.
- Afwerking: Schep de soep in kommetjes en leg er telkens 3 miniloempia’s op.
- Werk af met de gehakte cashewnoten en de blaadjes koriander.
Tip: Peuter of baby eet mee
- Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
- Snij 20 g oesterzwammen en 50 g broccoli in stukjes. Rasp 1/2 klp. gember.
- Breng 3 dl water aan de kook met 1/2 blokje vleesbouillon en 1/2 klp. sojasaus.
- Voeg de oesterzwam en broccoli toe en laat 5 min. sudderen.
- Voeg 30 g Chinese eiermie en 20 g sojascheuten toe en laat 5 min. verder koken.
- Breng op smaak met de gember en peper.
- Verhit 1 koffiel. rijstolie in een pan en bak 2 diepgevroren miniloempia’s met groenten. Snij in stukjes.
Drankadvies
Wijn: | Verdicchio dei Castelli di Jesi, D.O.C. Classico, Moncaro, Marche – Italië |
Bier: | Floreffe blond, Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 425 Kcal | Eiwitten: 15.5 gr | Vetten: 17 gr | Koolhydraten: 50.4 gr |