Groenteburger
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ 4 pers
| ± 30 min
| gezien op 24Kitchen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 275 gr courgette
- 275 gr winterwortel
- 200 gr tofoe
- 1 bosje gesneden bieslook
- 2 eieren
- 4 beschuiten/ of ong 100 gr paneermeel
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Pel en hak de knoflook fijn, pel en snipper de ui.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook lichtjes aan.
- Haal de gefruite ui en knoflook uit de pan.
- Was de courgette, verwijder de kontjes en rasp deze boven een kom.
- Schil de wortel en rasp deze boven dezelfde kom.
- Dep de tofoe droog en rasp ook boven de kom.
- Snijd de bieslook fijn en voeg toe.
- Voeg de eieren, gefruite ui en knoflook toe.
- Zet de pan terug op laag vuur.
- Meng alle ingrediënten in de kom goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verkruimel de beschuiten boven de kom en meng het met de groentemassa.
- Vorm er mooie burgers van.
- Verhit olie in de pan en bak de burgers aan beide kanten in ± 10 min goudbruin en gaar.