Groenteburger

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ vegetarisch/ 4 pers

| ± 30 min

| gezien op 24Kitchen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 275 gr courgette
  • 275 gr winterwortel
  • 200 gr tofoe
  • 1 bosje gesneden bieslook
  • 2 eieren
  • 4 beschuiten/ of ong 100 gr paneermeel
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Pel en hak de knoflook fijn, pel en snipper de ui.
  2. Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook lichtjes aan.
  3. Haal de gefruite ui en knoflook uit de pan.
  4. Was de courgette, verwijder de kontjes en rasp deze boven een kom.
  5. Schil de wortel en rasp deze boven dezelfde kom.
  6. Dep de tofoe droog en rasp ook boven de kom.
  7. Snijd de bieslook fijn en voeg toe.
  8. Voeg de eieren, gefruite ui en knoflook toe.
  9. Zet de pan terug op laag vuur.
  10. Meng alle ingrediënten in de kom goed door elkaar.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Verkruimel de beschuiten boven de kom en meng het met de groentemassa.
  13. Vorm er mooie burgers van.
  14. Verhit olie in de pan en bak de burgers aan beide kanten in ± 10 min goudbruin en gaar.

Categorieën