Groentecurry met gebakken kabeljauw in bierbeslag

Omschrijving

 Vis| hoofdgerecht | 4 personen

tijd | 30 min

bron | oktober 2015, Dirk magazine 

Ingrediënten

  • 100 ml bier
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 600 gram kabeljauw filet
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tomaten
  • 250 gram winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram bloemkool in kleine roosjes
  • 1.5 el kerriepoeder
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml neutrale olie

Bereiding

  • Tip: Gebruik voor dit recept koud bier bijvoorbeeld Brand IPA of Indian Pale Ale.
  • Zorg voor twee stukken kabeljauwfilet per persoon.
  • Hak de knoflook fijn en rasp de gemberwortel.
  • Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  • Snijd de bleekselderij en de winterwortel in stukken van twee cm.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Verwarm een paar eetlepels olie in een braadpan en bak de knoflook, gemberwortel en rode peper tot het lekker gaat ruiken.
  • Bak de kerriepoeder heel even mee.
  • Schep dan de bloemkool, bleekselderij en wortel erdoor en bak al omscheppend twee tot drie minuten.
  • Voeg de tomaten toe en schenk de kokosmelk erbij.
  • Laat de curry afgedekt tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen tot de groente gaar is.
  • Kruid de stukken kabeljauw met zout en versgemalen peper.
  • Strooi een derde van de bloem op een plat bord.
  • Strooi ook de rest van de bloem in een diep bord, roer snel het ei en het bier erdoor en roer alles tot een beslag.
  • Verwarm in een hapjespan een laag olie van circa een cm.
  • Wentel de kabeljauw door de bloem op het platte bord en haal ze daarna door het beslag.
  • Ze moeten rondom bedekt zijn met beslag.
  • Leg de stukken kabeljauw in de hete olie en bak ze in zes tot acht minuten goudbruin en gaar.
  • Keer ze na 3 minuten voorzichtig met een spatel.
  • Leg de gebakken kabeljauw op een bord.
  • Haal de andere stukken kabeljauw op dezelfde manier door het beslag en bak ze goudbruin.
  • Schep de curry in diepe borden en leg de stukken kabeljauw erop.
  • Lekker met basmatirijst.

Voedingswaarde

per persoon:

Kcal eiwitten vetten verz. vetten koolhydraten vezels
640 36 37 12 37 6