Groentecurry met gebakken kabeljauw in bierbeslag

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 30 min

| oktober 2015, Dirk magazine 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 ml bier
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 600 gram kabeljauw filet
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tomaten
  • 250 gram winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram bloemkool in kleine roosjes
  • 1.5 el kerriepoeder
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml neutrale olie

Bereiding

  1. Tip: Gebruik voor dit recept koud bier bijvoorbeeld Brand IPA of Indian Pale Ale.
  2. Zorg voor twee stukken kabeljauwfilet per persoon.
  3. Hak de knoflook fijn en rasp de gemberwortel.
  4. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  5. Snijd de bleekselderij en de winterwortel in stukken van twee cm.
  6. Snijd de tomaten in stukjes.
  7. Verwarm een paar eetlepels olie in een braadpan en bak de knoflook, gemberwortel en rode peper tot het lekker gaat ruiken.
  8. Bak de kerriepoeder heel even mee.
  9. Schep dan de bloemkool, bleekselderij en wortel erdoor en bak al omscheppend twee tot drie minuten.
  10. Voeg de tomaten toe en schenk de kokosmelk erbij.
  11. Laat de curry afgedekt tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen tot de groente gaar is.
  12. Kruid de stukken kabeljauw met zout en versgemalen peper.
  13. Strooi een derde van de bloem op een plat bord.
  14. Strooi ook de rest van de bloem in een diep bord, roer snel het ei en het bier erdoor en roer alles tot een beslag.
  15. Verwarm in een hapjespan een laag olie van circa een cm.
  16. Wentel de kabeljauw door de bloem op het platte bord en haal ze daarna door het beslag.
  17. Ze moeten rondom bedekt zijn met beslag.
  18. Leg de stukken kabeljauw in de hete olie en bak ze in zes tot acht minuten goudbruin en gaar.
  19. Keer ze na 3 minuten voorzichtig met een spatel.
  20. Leg de gebakken kabeljauw op een bord.
  21. Haal de andere stukken kabeljauw op dezelfde manier door het beslag en bak ze goudbruin.
  22. Schep de curry in diepe borden en leg de stukken kabeljauw erop.
  23. Lekker met Basmatirijst.
Voedingswaarde
Energie: 640 Kcal Vetten: 37 gr
waarvan verz. vetzuren: 12 gr
Koolhydraten: 37gr
Eiwitten: 36 gr Vezels: 6 gr Natrium: — mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email