Groentecurry met gebakken kabeljauw in bierbeslag
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 30 min
| oktober 2015, Dirk magazine
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 ml bier
- 1 ei
- 150 gram bloem
- 600 gram kabeljauw filet
- 200 ml kokosmelk
- 2 tomaten
- 250 gram winterwortel
- 2 stengels bleekselderij
- 250 gram bloemkool in kleine roosjes
- 1.5 el kerriepoeder
- 1 rode peper
- 2 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml neutrale olie
Bereiding
- Tip: Gebruik voor dit recept koud bier bijvoorbeeld Brand IPA of Indian Pale Ale.
- Zorg voor twee stukken kabeljauwfilet per persoon.
- Hak de knoflook fijn en rasp de gemberwortel.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
- Snijd de bleekselderij en de winterwortel in stukken van twee cm.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Verwarm een paar eetlepels olie in een braadpan en bak de knoflook, gemberwortel en rode peper tot het lekker gaat ruiken.
- Bak de kerriepoeder heel even mee.
- Schep dan de bloemkool, bleekselderij en wortel erdoor en bak al omscheppend twee tot drie minuten.
- Voeg de tomaten toe en schenk de kokosmelk erbij.
- Laat de curry afgedekt tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen tot de groente gaar is.
- Kruid de stukken kabeljauw met zout en versgemalen peper.
- Strooi een derde van de bloem op een plat bord.
- Strooi ook de rest van de bloem in een diep bord, roer snel het ei en het bier erdoor en roer alles tot een beslag.
- Verwarm in een hapjespan een laag olie van circa een cm.
- Wentel de kabeljauw door de bloem op het platte bord en haal ze daarna door het beslag.
- Ze moeten rondom bedekt zijn met beslag.
- Leg de stukken kabeljauw in de hete olie en bak ze in zes tot acht minuten goudbruin en gaar.
- Keer ze na 3 minuten voorzichtig met een spatel.
- Leg de gebakken kabeljauw op een bord.
- Haal de andere stukken kabeljauw op dezelfde manier door het beslag en bak ze goudbruin.
- Schep de curry in diepe borden en leg de stukken kabeljauw erop.
- Lekker met Basmatirijst.
Voedingswaarde
Energie: 640 Kcal | Vetten: 37 gr waarvan verz. vetzuren: 12 gr |
Koolhydraten: 37gr |
Eiwitten: 36 gr | Vezels: 6 gr | Natrium: — mg |