Groentecouscous met falafel en yoghurtsaus

Omschrijving

| Hoofdgerechten | Groenten | Vegetarisch | 4 pers

| ongeveer 30 min

| 2018.12.19 – Colruyt inspirartiefolder; Pak uit met de feesten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 340 g falafels 
  • 5 smaaktomaten
  • 4 gemarineerde artisjokharten 
  • 125 gr yoghurt natuur
  • 300 gr couscous (tarwegriesmeel)
  • 1 sjalotje 
  • 1/2 blokje groentebouillon opgelost in 5 dl heet water
  • 1/2 klp gerookt zoet  paprikapoeder 
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding (stap 1)
  1. Doe de couscous in een kom en overgiet met de groentebouillon.
  2. Dek af en laat 10 min. wellen.
  3. Snij intussen de smaaktomaten in partjes en de artisjokharten in 4 of 6.
  4. Snipper de sjalot fijn.
  5. Meng het paprikapoeder onder de yoghurt en kruid met peper en zout.
bereiding zelf (stap 2)
  1. Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de falafels 5 min. aan alle kanten goudbruin. 
  2. Roer intussen de couscous los met een vork en meng er de partjes tomaat, de artisjokharten en de fijngesnipperde sjalot onder.
  3. Breng op smaak met 1 el. olijfolie, peper en zout.
  4. Verdeel de couscous over de borden en schik er de falafels op.
  5. Schep er een goeie lepel yoghurtsaus op.
Drankadvies
Wijn: À la bonheure, Côtes du Rousillon Villages
Bier: Affligem Blond, Blond abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 609 kcal Eiwitten: 17.4 g Vetten: 23.6 g Koolhydraten: 76 g

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email