Groentecouscous met falafels en yoghurtsaus

Omschrijving

 | hoofdgerecht, vegetarisch | 4 pers
 | 25 min
 | 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder; Koken met 5 ingrediënten

Ingrediënten

  • 340 g falafels
  • 5 smaaktomaten
  • 4 gemarineerde artisjokharten
  • 125 g yoghurt natuur
  • 300 g couscous (tarwegriesmeel)
  • 1 sjalot
  • 5 dl groentebouillon (1/2 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 5 klp. paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom en overgiet met de groentebouillon.
  2. Dek af en laat 10 min. zwellen.
  3. Snij intussen de smaaktomaten in partjes en de artisjokharten in 4 of 6. 
  4. Snipper de sjalot fijn.
  5. Meng het paprikapoeder onder de yoghurt en kruid met peper en zout.
  6. Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de falafels 5 min. aan alle kanten goudbruin.
  7. Roer intussen de couscous los met een vork en meng er de partjes tomaat, de artisjokharten en de fijngesnipperde sjalot onder.
  8. Breng op smaak met 1 el. olijfolie, peper en zout.
  9. Afwerking: verdeel de couscous over de borden en schik er de falafels op.
  10. Schep er een goeie lepel yoghurtsaus op.

Drankadvies

Bier: Affligem Blond, Blond abdijbier
Wijn: á la bonheure, A.O.P. Côtes du Rousillon Villages

Voedingswaarde

  • Energie: 609 kcal
  • Koolhydraten: 76 g
  • Eiwitten: 17.4 g
  • Vetten: 23.6 g

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]