Groentecouscous met falafel en yoghurtsaus
Omschrijving
| Hoofdgerechten | Groenten | Vegetarisch | 4 pers
| ongeveer 30 min
| 2018.12.19 – Colruyt inspirartiefolder; Pak uit met de feesten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 340 g falafels
- 5 smaaktomaten
- 4 gemarineerde artisjokharten
- 125 gr yoghurt natuur
- 300 gr couscous (tarwegriesmeel)
- 1 sjalotje
- 1/2 blokje groentebouillon opgelost in 5 dl heet water
- 1/2 klp gerookt zoet paprikapoeder
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding (stap 1)
- Doe de couscous in een kom en overgiet met de groentebouillon.
- Dek af en laat 10 min. wellen.
- Snij intussen de smaaktomaten in partjes en de artisjokharten in 4 of 6.
- Snipper de sjalot fijn.
- Meng het paprikapoeder onder de yoghurt en kruid met peper en zout.
bereiding zelf (stap 2)
- Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de falafels 5 min. aan alle kanten goudbruin.
- Roer intussen de couscous los met een vork en meng er de partjes tomaat, de artisjokharten en de fijngesnipperde sjalot onder.
- Breng op smaak met 1 el. olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de couscous over de borden en schik er de falafels op.
- Schep er een goeie lepel yoghurtsaus op.
Drankadvies
Wijn: | À la bonheure, Côtes du Rousillon Villages |
Bier: | Affligem Blond, Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 609 kcal | Eiwitten: 17.4 g | Vetten: 23.6 g | Koolhydraten: 76 g |