Groenteburgers met najaarspasta

Omschrijving:

Hoofdgerecht | groenten | pasta | 4 personen
Bereidingstijd: 20 min
Bron: 2008.08.27 – Colruyt inspiratiefolder, Handige tips

Ingrediënten:

  • 4 groenteburgers (diepvries)
  • 500 gr forestière pangroenten
  • 1 klp versnipperde knoflook
  • 500 gr cavatappi (elleboog pasta)
  • 250 gr oesterzwammen
  • 4 a 5 lente uitjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 el sojasuas
  • 5 dl groentebouillon
  • peper
  • instant sausbinder

Bereidingswijze:

  1. Laat de groenteburgers ontdooien
  2. snij de oesterzwammen in repen en de lente uitjes in ringen
  3. Laat de cavatappi 7 a 8 min koken in licht gezouten water. Giet af en houd ze warm
  4. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in en kookpan en bak de ui glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze 2 min
  5. Voeg de sojasaus toe, de forestière mix en de lente uitjes. Meng alles goed en laat 5 min stoven op een matig vuur
  6. Giet de groentebouillon erbij en laat nog 5 min stoven.
  7. Bind de saus met wat instant sausbinder. Kruid eventueel met een beetje peper
  8. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de groenteburgers aan elke zijde ong 3 min
  9. Meng de pasta met de groentjes en serveer met een groenteburger.
  10. Garneer eventueel met overgebleven stukjes lente uitjes

Voedingswaarde:

  • Energie: 879 kcal
  • Eiwitten: 29,6 gr
  • Koolhydraten: 140,4 gr
  • Vetten: 22,5 gr