Groenteburgers met najaarspasta
Omschrijving
| | Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| ± 20 min
| 2008.08.27 – Colruyt inspiratiefolder, Handige tips
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 groenteburgers (diepvries)
- 500 gr forestière pan groenten
- 1 klp versnipperde knoflook
- 500 gr cavatappi (elleboog pasta)
- 250 gr oesterzwammen
- 4 a 5 lente uitjes
- 4 el olijfolie
- 3 el sojasaus
- 5 dl groentebouillon
- peper
- instant sausbinder
Bereiding
- Laat de groenteburgers ontdooien
- snij de oesterzwammen in repen en de lente uitjes in ringen
- Laat de cavatappi 7 a 8 min koken in licht gezouten water. Giet af en houd ze warm
- Verhit ondertussen 2 el olijfolie in en kookpan en bak de ui glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze 2 min
- Voeg de sojasaus toe, de forestière mix en de lente uitjes. Meng alles goed en laat 5 min stoven op een matig vuur
- Giet de groentebouillon erbij en laat nog 5 min stoven.
- Bind de saus met wat instant sausbinder. Kruid eventueel met een beetje peper
- Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de groenteburgers aan elke zijde ong 3 min
- Meng de pasta met de groentjes en serveer met een groenteburger.
- Garneer eventueel met overgebleven stukjes lente uitjes
Voedingswaarde
Energie: 879 Kcal | Eiwitten: 29,6 gr | Vetten: 22,5 gr | Koolhydraten: 140,5 gr |