Griekse boerenkooltaart

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| 30 min + 35 min in de oven

| oktober 2015 – Dirk magazine

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 pak filodeeg
  • 3 el verse dille
  • 125 gr ricotta
  • 200 gr feta
  • 2 eieren
  • 500 gr boerenkool, panklaar gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Zorg dat de filodeeg ontdooid is.
  3. Hak de knoflook fijn.
  4. Hak de dille fijn.
  5. Verwarm een beetje olijfolie in een wok en fruit de knoflook even glazig.
  6. Roerbak de boerenkool twee tot drie minuten tot de groente begint te slinken.
  7. Laat de boerenkool afkoelen.
  8. Verkruimel de feta.
  9. Klop in een kom de eieren los met de feta, ricotta, wat zout en versgemalen peper.
  10. Schep de boerenkool en dille erdoor.
  11. Bestrijk de bodem van het bakblik of de schaal met olijfolie en bedek de bodem met plakjes filodeeg, de vellen mogen over de rand hangen.
  12. Bestrijk het deeg met olijfolie en leg hierop weer een laag filodeeg.
  13. Bestrijk weer met olijfolie en bedek weer met filodeeg.
  14. Strijk hier het boerenkoolmengsel over uit en vouw het filodeeg dat over de rand hangt over de vulling.
  15. Leg hier weer een laag filodeeg over en bestrijk met olijfolie.
  16. Herhaal dit nog twee tot drie keer.
  17. Bestrijk de bovenste laag filodeeg met olijfolie en schuif het bakblik een richel onder het midden in de oven.
  18. Bak de boerenkooltaart in de oven in dertig tot veertig minuten goudbruin en gaar.
  19. Laat iets afkoelen of serveer lauwwarm.
  20. Als hoofdgerecht of in vierkantjes als borrelhapje.
Voedingswaarde
Energie: 670 Kcal Vetten: 45 gr
waarvan verz. vetzuren: 15 gr
Koolhydraten: 43 gr
Eiwitten: 22 gr Vezels: 3 gr Natrium: —

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email