Omschrijving
| hoofdgerecht | 4 personen
| 30 min + 35 min in de oven
| oktober 2015 – Dirk magazine
Ingrediënten
- 1 pak filodeeg
- 3 el verse dille
- 125 gr ricotta
- 200 gr feta
- 2 eieren
- 500 gr boerenkool, panklaar gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C.
- Zorg dat de filodeeg ontdooid is.
- Hak de knoflook fijn.
- Hak de dille fijn.
- Verwarm een beetje olijfolie in een wok en fruit de knoflook even glazig.
- Roerbak de boerenkool twee tot drie minuten tot de groente begint te slinken.
- Laat de boerenkool afkoelen.
- Verkruimel de feta.
- Klop in een kom de eieren los met de feta, ricotta, wat zout en versgemalen peper.
- Schep de boerenkool en dille erdoor.
- Bestrijk de bodem van het bakblik of de schaal met olijfolie en bedek de bodem met plakjes filodeeg, de vellen mogen over de rand hangen.
- Bestrijk het deeg met olijfolie en leg hierop weer een laag filodeeg.
- Bestrijk weer met olijfolie en bedek weer met filodeeg.
- Strijk hier het boerenkoolmengsel over uit en vouw het filodeeg dat over de rand hangt over de vulling.
- Leg hier weer een laag filodeeg over en bestrijk met olijfolie.
- Herhaal dit nog twee tot drie keer.
- Bestrijk de bovenste laag filodeeg met olijfolie en schuif het bakblik een richel onder het midden in de oven.
- Bak de boerenkooltaart in de oven in dertig tot veertig minuten goudbruin en gaar.
- Laat iets afkoelen of serveer lauwwarm.
- Als hoofdgerecht of in vierkantjes als borrelhapje.
Voedingswaarde
per persoon:
Kcal | eiwit | vetten | waarvan verz. vet | koolhydraten | vezels |
670 | 22 gr | 45 gr | 15 gr | 43 gr | 3 gr |