Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Gratin Dauphinois | mijn receptenbundel

Gratin Dauphinois

feestelijk gerecht, past perfect bij bv de kerstdagen

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ Bijgerecht/ 4 pers

| ruim 60 min

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder.
Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert
Een beetje van mijzelf, van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el. boter
  • nootmuskaat
  • 2 dl room
  • 0.5 L melk
  • 250 gr Emmentaler of Parmezaan (of ander geraspte kaas wat je lekker vindt)

Bereiding

  1. Snij 8 middelgrote vastkokende aardappelen in schijfjes van 2 à 3 mm dik.
  2. Wrijf een ovenschaal in met een teentje knoflook en met 1 el. boter.
  3. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschotel.
  4. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en giet er 2 dl verse room over met ongeveer ½ ltr melk (de aardappelen moeten helemaal onderstaan).
  5. Schuif de schotel in een niet voorverwarmde oven en laat de aardappelen gaar worden gedurende 1 u. op 200 °C (de vloeistof moet smeuïg worden).
  6. Op het laatst kan je nog wat geraspte Emmentaler (of andere geraspte kaas wat je lekker vindt) erover  strooien en mee laten smelten
Voedingswaarde
Energie: 365 Kcal Eiwitten: 8,8 gr Vetten: 20,6 gr Koolhydraten: 36,3 gr

Categorieën