Granaatappel-pistache hummus

een variatie op de basis hummus

Omschrijving

| Sausen/ hummus/ 4 pers

| ± 10 a 15 min

| gevonden op internet.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 kopjes hummus
  • 2 el Griekse yoghurt
  • ¼ kop granaatappelpitten
  • 2 el gepelde pistachenoten
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • ¼ tl sumak
  • 2 el gehakte peterselie

Bereiding

  1. Als je in de winkel gekochte hummus gebruikt, meng dan de yoghurt met de hummus en roer goed tot het glad en romig is.
  2. Als je gebruik maakt van de basis hummus, kan je hier ook prima mee verder.
  3. Schep de hummus in een ondiepe serveerschaal en strijk het glad met de achterkant van een lepel.
  4. Strooi de granaatappelpitjes erover.
  5. Hak de pistachenoten fijn en strooi ze over de hummus.
  6. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en strooi de sumak en de gehakte peterselie erover.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email