Gouden Kurkumma Hummus

Een mooie en lekker variatie op de basis hummus

Omschrijving

| Sausen/ hummus/ 1 portie

| ± 10 min

| gevonden op internet

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 440 g blik kikkererwten, uitgelekt (bewaar opvangvocht)
  • 3 el olijfolie
  • 2 el opvangvocht van de kikkererwten
  • 2 el citroensap
  • 1 el tahin
  • ¾ thl (snufje) zout
  • ½ thl gemalen kurkuma
  • ¼ thl geraspte nootmuskaat
  • 1 gr teen knoflook

Bereiding

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en mix tot een gladde massa.
  2. Het kan nodig zijn om de zijkanten van de kom af te schrapen om die paar vervelende kikkererwten te mengen die aan de zijkanten blijven plakken.
  3. Als je een lichtere hummus wilt, voeg dan nog een eetlepel of twee opvangvocht van de kikkererwten toe.
  4. Serveer met je favoriete groenten en crackers!
Voedingswaarde (voor 1/10 van het recept)
Energie: 84 Kcal Vetten: 5,5 gr
waarvan verz. vetzuren: 1 gr
Koolhydraten: 7 gr
waarvan suikers: 1,2 gr
Eiwitten: 2,4 gr Vezels: 1,4 gr Natrium: 147 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email