Gouden Kurkumma Hummus
Een mooie en lekker variatie op de basis hummusOmschrijving
| Sausen/ hummus/ 1 portie
| ± 10 min
| gevonden op internet
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 440 g blik kikkererwten, uitgelekt (bewaar opvangvocht)
- 3 el olijfolie
- 2 el opvangvocht van de kikkererwten
- 2 el citroensap
- 1 el tahin
- ¾ thl (snufje) zout
- ½ thl gemalen kurkuma
- ¼ thl geraspte nootmuskaat
- 1 gr teen knoflook
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en mix tot een gladde massa.
- Het kan nodig zijn om de zijkanten van de kom af te schrapen om die paar vervelende kikkererwten te mengen die aan de zijkanten blijven plakken.
- Als je een lichtere hummus wilt, voeg dan nog een eetlepel of twee opvangvocht van de kikkererwten toe.
- Serveer met je favoriete groenten en crackers!
Voedingswaarde (voor 1/10 van het recept)
Energie: 84 Kcal | Vetten: 5,5 gr waarvan verz. vetzuren: 1 gr |
Koolhydraten: 7 gr waarvan suikers: 1,2 gr |
Eiwitten: 2,4 gr | Vezels: 1,4 gr | Natrium: 147 mg |