Gezond slaatje met ham en avocado

Omschrijving

| Brunch/ lunch/ vlees/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2014.08.27 – Colruyt inspiratiefolder. Naar het werk met een goed gevulde lunchbox

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 g gekookte hamreepjes
  • 140 g trio van sla (rucola, veldsla, rode biet)
  • 2 tomaten
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 0.5 citroen
  • 0.25 plantje bieslook (vers)
  • 2 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de tomaten in 8 partjes.
  2. Snij de mango in blokjes.
  3. Pers de citroen.
  4. Snij de avocado in fijne plakjes en besprenkel met de helft van het citroensap.
  5. Snipper het bieslook fijn.
  6. Doe de 3 soorten sla in een grote kom en voeg de mangoblokjes, de tomatenpartjes en de hamreepjes toe.
  7. Meng goed door elkaar.
  8. Verdeel er daarna de avocadoplakjes over.
  9. Meng de olijfolie met de rest van het citroensap en kruid goed met peper en zout.
  10. Voeg ten slotte het fijngesnipperde bieslook toe.
  11. Giet tijdens de lunch de vinaigrette over de salade en meng goed.
  12. Tip: Vervang de hamreepjes door een restje kip dat u eerst in blokjes snijdt.
  13. Een restje pasta past ook perfect in dit slaatje.
Voedingswaarde
Energie: 224Kcal Eiwitten: 12,7 gr Vetten: 14,2 gr Koolhydraten: 11,2 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email