Gezond slaatje met ham en avocado
Omschrijving
| Brunch/ lunch/ vlees/ 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.08.27 – Colruyt inspiratiefolder. Naar het werk met een goed gevulde lunchbox
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 g gekookte hamreepjes
- 140 g trio van sla (rucola, veldsla, rode biet)
- 2 tomaten
- 1 mango
- 1 avocado
- 0.5 citroen
- 0.25 plantje bieslook (vers)
- 2 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Snij de tomaten in 8 partjes.
- Snij de mango in blokjes.
- Pers de citroen.
- Snij de avocado in fijne plakjes en besprenkel met de helft van het citroensap.
- Snipper het bieslook fijn.
- Doe de 3 soorten sla in een grote kom en voeg de mangoblokjes, de tomatenpartjes en de hamreepjes toe.
- Meng goed door elkaar.
- Verdeel er daarna de avocadoplakjes over.
- Meng de olijfolie met de rest van het citroensap en kruid goed met peper en zout.
- Voeg ten slotte het fijngesnipperde bieslook toe.
- Giet tijdens de lunch de vinaigrette over de salade en meng goed.
- Tip: Vervang de hamreepjes door een restje kip dat u eerst in blokjes snijdt.
- Een restje pasta past ook perfect in dit slaatje.
Voedingswaarde
Energie: 224Kcal | Eiwitten: 12,7 gr | Vetten: 14,2 gr | Koolhydraten: 11,2 gr |