Makkelijk en gezond Kerstbrood

Omschrijving

| Feestelijk brood/ 8 a 10 pers

| 1 uur en 20 min

| 2020.12 – Feestelijke recepten 24Kitchen (R. van Veen)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Amandelspijs

  • 150 gr amandelen
  • 40 gr palmsuiker
  • 1 limoen
  • 1 ei

Brood

  • 100 g rozijnen

  • 1  winterpeen

  • 2  appels

  • 100 g gedroogde abrikozen

  • 100 g gedroogde cranberry’s

  • 25 g zonnebloempitten

  • 2 el sesamzaad

  • 2 el geraspte kokos

  • 2 tl kaneelpoeder

  • 250 g amandelmeel

  • 1 el olijfolie

  • 6  eieren

  • poedersuiker om te bestuiven

Extra nodig

  • cakeblik, foodprocesser of staafmixer, hakmolentje

Bereiding

Amandelspijs

  1. Maal de amandelen fijn met de suiker
  2. Rasp de schil van de limoen en voeg de rasp toe
  3. Voeg het sap van een halve limoen en het ei toe

Brood:

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. 
  2. Kook de rozijnen voor 2 minuten (of wel 24 uur in koud water).
  3. Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de wortel en de appels.
  4. Meng de rasp van de wortel en de appels, abrikozen, rozijnen, cranberries, zonnebloempitten, sesamzaad, geraspte kokos, kaneelpoeder, amandelmeel, olijfolie en de eieren tot een beslag.  
  5. Bekleed het cakeblik met bakpapier en vul met de helft van het beslag.
  6. Verdeel het amandelspijs in een baan over het midden over het beslag.
  7. Verdeel de rest van de beslag erover. Bak het brood in de oven in ± 50 min goudbruin en gaar.
  8. Laat afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker. 

Categorieën