Gevulde witlofblaadjes

Omschrijving

dipsaus, tapenade | voorgerecht | koud | 4 pers

tijd | ruim 25 min

bron | 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder, Schitteren aan de feesttafel

Ingrediënten

  • 2 stronken witloof
  • 2 lente-uitjes
  • 3 takjes oregano (vers)
  • 1 takje verse tijm
  • 8 gemarineerde halfgedroogde tomaten (Cheritos)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wraps
  • 340 g kikkererwten (bokaal)
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. pompoenpitten
  • 5 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Roer er de pompoenpitten onder.
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  3. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  4. Trek de blaadjes van de tijm en de oregano.
  5. Snij het knoflook in stukjes.
  6. Maak 12 mooie blaadjes los van de witloofstronken.
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Bestrijk de wraps met 1 eetl. olijfolie en bestrooi lichtjes met zout.
  9. Bak 3 min. krokant in de voorverwarmde oven.
  10. Haal uit de oven en laat afkoelen, breek daarna in stukken.
  11. Mix de kikkererwten samen met de gedroogde tomaten, de stukjes knoflook, 4 el. olijfolie en de tijm- en oreganoblaadjes tot een gladde massa.
  12. Kruid met peper en zout.
  13. Meng er de pijnboompitten en de pompoenpitten onder en verdeel over de witloofblaadjes.
  14. Bestrooi met de ringetjes lente-ui (bos-ui).
  15. Afwerking: prik een stukje wrap in elk gevuld witloofblaadje.
  16. Geef er de rest van de wraps apart bij.

Voedingswaarde

  • Energie: 458 kcal
  • Koolhydraten: 38.8 g
  • Eiwitten: 12.4 g
  • Vetten: 26.7 g

Drankadvies

  • Barbãr, Speciaalbier
  • Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico – Moncaro, Marche – Italië