Gevulde witlofblaadjes
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| ruim 25 min
| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder, Schitteren aan de feesttafel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 stronken witloof
- 2 lente-uitjes
- 3 takjes oregano (vers)
- 1 takje verse tijm
- 8 gemarineerde half gedroogde tomaten (Cheritos)
- 1 teentje knoflook
- 3 wraps
- 340 g kikkererwten (bokaal)
- 1 el. pijnboompitten
- 1 el. pompoenpitten
- 5 el. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Roer er de pompoenpitten onder.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
- Trek de blaadjes van de tijm en de oregano.
- Snij het knoflook in stukjes.
- Maak 12 mooie blaadjes los van de witloofstronken.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bestrijk de wraps met 1 el. olijfolie en bestrooi lichtjes met zout.
- Bak 3 min. krokant in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen, breek daarna in stukken.
- Mix de kikkererwten samen met de gedroogde tomaten, de stukjes knoflook, 4 el. olijfolie en de tijm- en oreganoblaadjes tot een gladde massa.
- Kruid met peper en zout.
- Meng er de pijnboompitten en de pompoenpitten onder en verdeel over de witloofblaadjes.
- Bestrooi met de ringetjes lente-ui (bos-ui).
- Afwerking: prik een stukje wrap in elk gevuld witloofblaadje.
- Geef er de rest van de wraps apart bij.
Drankadvies
Wijn: |
Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico – Moncaro, Marche – Italië |
Bier: |
Barbãr, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 458 Kcal | Eiwitten: 12.4 gr | Vetten: 26.7 gr | Koolhydraten: 38.8 gr |